Hoppa till huvudinnehåll

OS-ryttaren Elmo Jankari stängs av i två månader – använde för hårda hjälper

Elmo Jankari
Elmo Jankari, här med hästen Duchess Desirée (arkivbild). Elmo Jankari Bild: / All Over Press jankari,hästsport,Elmo Jankari

Det internationella ridsportsförbundet FEI har stängt av Elmo Jankari i två månader. Det handlar om en automatisk avstängning efter två varningar för att Jankari använt sig av för hårda hjälper.

Avstängningen började den 17 mars och gäller fram till den 16 maj. En ryttare stängs av automatiskt i två månader om denne får två gula kort under mindre än ett år från varandra.

24-årige Jankari fick sitt första gula kort i Danmark i juni 2016 för användning av för mycket sporre och det andra gula kortet i Portugal för knappt två veckor sedan då han använde för hårt bett. Jankari tävlade med hästen Blue Gin båda gångerna.

– Att behandla sin häst väl hör till våra grundprinciper och alla ryttare bör följa detta hela tiden. Nu handlade det om internationella tävlingar, så FEI har all rätt att skrida till åtgärder men vi kommer också själv att behandla fallet internt med Jankari, skriver ryttarförbundets ordförande Fred Sundwall på förbundets hemsidor.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport