Hoppa till huvudinnehåll

Sju gripna efter Londonattacken - sökinsatserna fortsätter

Polis i London.
Polis i London. Bild: EPA/ANDY RAIN London,Polis,poliser,terrorattacker

Sju personer har gripits i samband med onsdagens attack vid Westminster, uppger polisen i London. Enligt nya uppgifter har fyra personer dött i attacken och sju av de skadade är fortfarande i kritiskt tillstånd.

Jakten på personer som kan ha kopplingar till attacken har pågått hela natten, säger Mark Rowley vid Scotland Yard. Hundratals poliser har deltagit i räder på minst sex olika adresser.

I Birmingham stormade beväpnade poliser ett bostadshus under morgonen. Enligt tidningen Daily Mail kan bostaden ha en koppling till den bil som användes i attacken, den här uppgiften har inte bekräftats av polisen.

Gärningsmannen körde en hyrbil av märket Hyunday.

Under dagen kommer polisen att genomföra ytterligare sökinsatser i London, Birmingham och andra ställen. Polisen ber folk undviker flera områden i centrala London, bland annat Parliament Square, Whitehall, Westminster Bridge och Lambeth Bridge.

Ett avstängt Whitehall i centrala London dagen efter terrorattacken.
Whitehalll i centrala London dagen efter terrorattacken. Ett avstängt Whitehall i centrala London dagen efter terrorattacken. Bild: EPA/ANDY RAIN London,terrorattacker,Whitehall,Polis

Inspirerad av internationell terrorism

Polisen utreder som bäst om gärningsmannen agerade ensam eller om han hade hjälp.

- Vi tror fortfarande att gärningsmannen agerade ensam och var inspirerad av internationell terrorism, sade Mark Rowley under en presskonferens i förmiddags.

Han sade att polisen i det här skedet inte har någon information som tyder på ytterligare hot mot allmänheten.

Fyra döda och kring 30 skadade

Tidigare uppgav polisen att dödssiffran efter attacken hade stigit till fem, men nu säger man att antalet döda är fyra.

Offren var en kvinna i 40-årsåldern, en man i 50-årsåldern och den 48-åriga polisen Keith Palmer. Dessutom dog gärningsmannen efter att han blev skjuten av polisen.

Kring 30 personer skadades i attacken, sju av dem är fortfarande i kritiskt tillstånd.

The Cabinet Office kommer att hålla en tyst minut för att hedra offren 11.33 finsk tid.

Läs också