Hoppa till huvudinnehåll

Varken Mercedes eller Ferrari vill vara förhandsfavorit – Hamilton: ”De är snabbast”

Lewis Hamilton och Sebastian Vettel.
Lewis Hamilton och Sebastian Vettel. Lewis Hamilton och Sebastian Vettel. Bild: Diego Azubel / EPA / All Over Press Mercedes Grand Prix,Scuderia Ferrari,Lewis Hamilton,Sebastian Vettel

Psykningar eller uppriktiga hyllningar? Det återstår att se då F1-cirkusen kör igång, men en sak är säker: Både Mercedes och Ferrari anser att den andre är starkare.

De tre senaste säsongerna har i praktiken varit en duell mellan Mercedesförarna men i år förväntar sig både Yle Sportens formel 1-expert Fredrik af Petersens och Mercedes själv att Ferrari ska agera utmanare – på riktigt.

I en intervju med BBC säger Lewis Hamilton att Ferrarifansen har en framgångsrik säsong att se fram emot.

– Ferrari är snabbast. De är definitivt förhandsfavoriter, säger Hamilton till BBC.

Vettel: Mercedes i en klass för sig

Men får inget medhåll från det italienska stallet. Den tidigare världsmästaren Sebastian Vettel menar för sin del att maktförhållandet mellan stallen fortfarande är sig likt.

– Mercedes kommer att vara stallet att slå. Vi andra gör det bästa vi kan för att knappa in på försprånget, säger Vettel.

Den tredje utmanaren går under namnet Red Bull. Stallet, med Daniel Ricciardo och Max Verstappen bakom rattarna, förväntas kunna åtminstone stundvis utmana också toppduon – men Hamilton tror inte på stordåd av stallet.

– Det kommer att bli spännande att se hur bra de klarar sig. De har varit ganska mycket långsammare än Ferrari i testerna, säger britten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport