Hoppa till huvudinnehåll

12-årig flicka påkörd av bilist i Vasa

Polisen på plats.
Polisen på plats. Bild: Yle/Linus Hoffman polisen,Polisbil,brott (juridik),åbopolisen,rån,misshandel,Rattfylleri,Rattfylla

En 12-årig flicka blev påkörd av en bilist i Vasa på torsdagseftermiddagen. Flickan skadades och fördes med ambulans till Vasa centralsjukhus.

Flickan färdades med cykel på cykelvägen längs med Paukkulavägen i riktning mot Smedsbyvägen. En man kom samtidigt körandes med personbil till korsningen av de två vägarna, med påföljden att bilisten och cyklisten kolliderade.

I korsningen hade cyklisten väjningsplikt.

Två fall av rattfylleri i Laihela

En 27-årig man från Laihela stannades av en polispatrull för kontroll på Kauppatie i Laihela på torsdagskvällen. Snabbdrgtestet visade ett positivt resultat och mannen fördes till Vasa centralsjukhus för tagande av blodporv och kliniska tester.

Bilen mannen färdades med var i användningsförbud på grund av obetald fordonsskatt. Mannen misstänks för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och fordonsskatteförseelse.

En knapp halv timme senare inträffade en utkörning på Kirstantie i Laihela. En 40-årig man från Esbo tappade kontrollen över bilen så att den gled av vägen och in i en häck. Personbilen skadades, men chauffören och passageraren klarade sig utan skador.

40-åringen misstänks för grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Läs också