Hoppa till huvudinnehåll

Kasköpolitiker vill utreda fusion med Närpes

Gata i Kaskö.
Gata i Kaskö. Bild: Yle/Sarah Karjalainen Kaskö,gator,Österbotten

Flera kommunpolitiker i Kaskö vill utreda en sammanslagning med Närpes. En motion ska lämnas in på måndagens fullmäktigemöte.

En kommunsammanslagning med Närpes har varit en het potatis i Kaskö under en tid och nu verkar det som om ärendet skrider framåt.

Kaskö har kämpat med sin ekonomi under en längre tid och bokslutet för 2016 visade ett minus på 1,1 miljoner euro. Många ser därför en kommunsammanslagning med Närpes som enda lösning till överlevnad.

Motion lämnas in på måndag

På måndag ska en motion om att utreda en kommunfusion med Närpes lämnas in till fullmäktige och motionen har fått stöd åtminstone från Samlingspartiet och SFP.

Flera kommunpolitker bekräftar till Yle Österbotten att de skrivit på motionen bland andra Samlingspartiets fullmäktigegruppordförande Ilkka Hovi.

- Vi har gjort stor förlust under de senaste åren och de ser inte ut som om skutan ska vända. Så vi får se nu om det går framåt. Det behöver ju inte vara en kommunfusion med Närpes, det kan också vara Kristinestad, men något måste göras för det här är inte hållbart, säger Hovi.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten