Hoppa till huvudinnehåll

Valmet Automotive på rekryteringsturné

Mercedesbilar tillverkas i Nystad
Mercedesbilar tillverkas i Nystad Bild: Yle/Jesper Alm mercedesbilar

Valmet Automotives bilfabrik i Nystad ger sig ut på sin största rekryteringskampanj någonsin, då man på åtta orter försöker hitta mer än tusen nya arbetstagare.

Rekryterare besöker med en stor långtradare Åbo (28.3), Tammerfors (29.3), Jyväskylä (30.3), Villmanstrand (4.4), S:t Michel (5.4), Joensuu (6.4), Uleåborg (11.4) och Karleby (12.4), där de berättar om arbetsmöjligheterna.

- Personliga möten och att få träffa arbetstagare ansikte mot ansikte är ofta det som avgör då man nyanställer någon. Därför görs en större rekryteringsturné, säger Valmet Automotives personalchef Tomi Salo i ett pressmeddelande.

Valmet Automotive meddelade i onsdags att man behöver fler arbetstagare eftersom man börjar tillverka en helt ny personbilsmodell. Enligt kontraktet mellan Valmet Automotive och Mercedes ska tillverkningen i Nystad inledas under den senare hälften av 2018 och pågå i flera år.

Med kampanjen försöker bilfabriken hitta 1 060 nya arbetstagare för svetsning, målning, montering och intern logistik. Ansökningstiden är 22.3-23.4.2017.