Hoppa till huvudinnehåll

Vegetariskt och mindfulness

Vegorätt är Sveriges första helvegetariska matprogram. Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn guidar oss bland hemodlade grödor, i skogens skafferi och lagar 100 procent vegetariska smakexplosioner.

Programledarna har ofta fått höra att man inte blir mätt på vegetarisk mat, eller att det aldrig blir lika gott som kött. I den här programserien vill de utmana de fördomarna.

Seriens första program börjar ute i hästhagen där man startar med dagens vikigaste måltid - frukosten. En supersmoothie skall de bli och ner i blendern åker förutom bär och frukter också grönkål. Ett hemgjort och lättbakat knäckebröd gräddas och till det ett bredbart pålägg gjort på bland annat vitlök, bönor och soltorkade tomater. I första avsnittet tillreds också vegetariskt burgarrecept och hemmagjord ketchup och majonnäs.

En stor del av råvarorna kommer från den egna trädgården men det finns också plats för mer exotiska grödor. Serien är inspelad på Karolines gård och mellan rätterna utlovas en stor dos med vackra vyer, strandpromenader och yoga. Mindfulness fullt ut!


Orginaltitel: Vegorätt (Sverige)
5 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: SVT / Nordvision

Mer från programmet

Läs också