Hoppa till huvudinnehåll

Finländare avgjorde – nu är han svensk mästare

Spelare i Edsbyn firar guldet.
Edsbyns spelare firar efter finalen. Spelare i Edsbyn firar guldet. Bild: All Over Press Edsbyns IF,bandy

Edsbyn är svenska mästare i bandy. Tuomas Määttä spelade en stor roll i finalen då han gjorde två mål.

Tuomas Määttä som för ett år sedan blev finsk mästare i bandy kan nu även titulera sig svensk mästare. Edsbyns besegrade Bollnäs med 3–1 i finalen. Efter endast tre minuters spel gjorde Määttä 1–0. Bollnäs kvitterade men i den 83:e minuten kom avgörandet.

Två spelare jublar i bandyfinalen.
Spelarna i Edsbyn fick fira framför stor publik. Två spelare jublar i bandyfinalen. Bild: All Over Press Edsbyns IF,bandy,mattias hammarström

Spelarna blev förbannade på domaren

Efter att domaren pekade på straffpunkten tog det eld i Bollnäslägret som ansåg att straffen inte borde ha varit en straff. Mattias Hammarström sköt iskallt in 2-1 till Edsbyn. Stunden senare var det dags för Tuomas Määttä igen. Efter en fantastisk soloräd stod det 3–1 på ljustavlan och Edsbyn började fira inför 17 000 åskådare.