Hoppa till huvudinnehåll

Närpes- och Larsmojuniorer på pallen vid FM i skidskytte

Teodora Westerlund, Ella Liljekvist och Rebecca Sandnäs tog guld i klassen D13 i Uleåborg.
Teodora Westerlund, Ella Liljekvist och Rebecca Sandnäs tog guld i klassen D13 i Uleåborg. Teodora Westerlund, Ella Liljekvist och Rebecca Sandnäs tog guld i klassen D13 i Uleåborg. Bild: Privat. skidskytte

Skidskytte-FM avslutades på söndagen i Uleåborg med normaldistanser och stafetter. I storstjärnornas frånvaro var det istället framtidsnamn från Larsmo IF och Närpes Kraft Biathlon som stal rubrikerna.

Varken Kaisa Mäkäräinen eller Mari Laukkanen tävlade på söndagen efter sin uppgörelse på lördagens sprintdistans och det faktum att affischnamn saknades öppnade fältet för konkurrenterna i damklassen.

Jessika Rolig var klar etta och bommade bara tre skott i de väldigt blåsiga förhållanden i Uleåborg.

Jenny Fellman som tog sprintguld på lördagen i klassen D21 kom på fjärde plats i seniorloppet. Avståndet till bronset var nästan en och en halv minut.

I herrtävlingen gick segern med bred marginal till Jaakko Ranta före Olli Hiidensalo, som bommade fyra skott fler än dagens guldmedaljör.

Damer, distanslopp

1. Jessika Rolig 51.44,3 (3)
2. Heidi Nikkinen +2.31,1 (6)
3. Laura Toivanen +2.41,0 (7)
4. Jenny Fellman +4.16,1 (5)

Herrar, distanslopp

1. Jaakko Ranta 57.18,3 (3)
2. Olli Hiidensalo +1.18,1 (7)
3. Mika Kaljunen +1.46,9 (4)
4. Sami Orpana +3.37,9 (5)

Guld till Larsmo, brons till Närpes

Juniorerna tävlade på söndagen i stafett och Larsmo IF fick fira ett FM-guld i klassen D13. Trion Teodora Westerlund, Ella Liljekvist och Rebecca Sandnäs skar mållinjen som etta och fick med sig ett FM-guld i bagaget hem till Österbotten.

Teodora Westerlund, Ella Liljekvist och Rebecca Sandnäs knep FM-guld.
Glada Larsmoflickor på pallen med tränaren Greger Sundvik. Teodora Westerlund, Ella Liljekvist och Rebecca Sandnäs knep FM-guld. Bild: Privat skidskytte,skidskytte

I klassen H13 var Närpes Kraft Biathlon fjärde lag i mål och marginalen upp tredje platsen blev slutligen 15 sekunder. Eftersom det var ett bland lag som skar mållinjen som etta blev det ett FM-brons för trion Anton Ingves, William Rönn och Jeremias Bengs.

Det är i sig ingen slump att just Larsmo och Närpes börjar skörda skidskytteframgångar eftersom bägge orterna har goda träningsmöjligheter i samband med regionernas skidcenter.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport