Hoppa till huvudinnehåll

Branden i avfallstationen i Vanda tar lång tid att släcka - polisen misstänker inte brott

Stor brand i Rosendal i Vanda den 27 mars 2017.
Stor brand i Rosendal i Vanda den 27 mars 2017. Bild: Seppo Ahava / Yle Vanda,Rosendal, Vanda stad,eldsvådor,avfallsstationer

Räddningsverket gräver fram allt fler brandhärdar i avfallsstationen som brann i Rosendal i Vanda. Eftermiddagens rusningstrafik på Ring III och Tusbyleden påverkas inte av branden, men det kan förekomma rök.

- Här finns högar med energiavfall och det brinner inne i dem. Det hjälper inte att spruta vatten på högarna, vattnet bara rinner av. Så vi måste gräva fram brandhärdar, säger jourhavande brandmästare Jari Vuoripuro på Mellersta Nylands räddningsverk.

Hallen var ett lager för papper, trä och plast. Larmet gick natten mellan söndag och måndag.

- Släckningsarbetena pågår ännu i flera timmar, några av oss är säkert kvar här ända till tisdag morgon, säger brandmästare Jari Vuoripuro.

Branden stör trafiken på gatorna i närheten, brandkårens slangar går över Örevägen. På Ring III och Tusbyleden däremot stör branden inte längre trafiken, även om det under kvällen fortfarande kan komma rökpustar från släckningsarbetet.

Polisen måste vänta tills branden är släckt

Polisen ska utreda orsaken till branden, men den utredningen måste vänta tills branden är släckt.

- I det här skedet misstänker vi inte något brott, säger kommissarie Mikko Minkkinen på polisinrättningen i Östra Nyland.

Branden har förstört avfallshanteringsföretaget Lassila & Tikanojas lagerhall, men inga människor har kommit till skada.