Hoppa till huvudinnehåll

Lars Lagerbäck-effekten uteblev - Norge förlorade mot Nordirland

Lars Lagerbäck, chefstränare för Norges fotbollslandslag.
Lars Lagerbäck tog på sig skulden för förlusten mot Nordirland. Lars Lagerbäck, chefstränare för Norges fotbollslandslag. Bild: Digitalsport/ All Over Press Lars Lagerbäck,Norges herrlandslag i fotboll

Finlands fotbollslandslag har funnit en ofrivillig nordisk själsfrände. Också Norge går tungt i VM-kvalet. Första kvalmatchen under nye chefstränaren Lars Lagerbäcks ledning slutade i förlust.

Lars Lagerbäck fick en mardrömsstart på sin sejour som Norges chefstränare. Redan efter 90 sekunder släppte man in 0-1-målet mot Nordirland.

Hemmalaget vann matchen med 2-0 och nu är Norges chanser att nå VM-turneringen små.

- Realistiskt sett så är chanserna minimala. Vårt mål är att skapa ett vinnande lag och ta rankingpoäng, men målet är mer långsiktigt nu, säger Lagerbäck till den norska tidningen VG.

Norge näst sist i gruppen

Norge har misslyckats i de åtta senaste kvalen. Senaste slutspel man avancerade till var EM 2000.

Efter förlusten mot Nordirland ligger man näst sist i sin kvalgrupp på tre poäng efter fem matcher. Tyskland toppar på 15 poäng och tvåan Nordirland har tio.

- Jag har ett stort ansvar för att vi ser är så passiva i första halvleken. Då var vi inte ett vinnarlag. Det beror sannolikt på en kombination av orsaker, men det är mitt ansvar att spelarna har rätt inställning då de går ut på planen, säger Lagerbäck.

Lars Lagerbäck tog överraskande över som Norges chefstränare för ett par månader sedan. Han lotsade Island sensationellt till EM-kvartsfinal i somras.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport