Hoppa till huvudinnehåll

Novia startar ny utbildning i automationsteknik

Novias flagga på Brändö i Vasa.
Arkivbild. Novias flagga på Brändö i Vasa. Bild: YLE/ Marcus Lillkvist yrkeshögskolan novia

Yrkeshögskolan Novia i Vasa inleder en en ny magisterutbildning på engelska inom automationsteknik. Det har visat sig att näringslivet i Vasaregionen har efterfrågat en dylik utbildning.

Det är en återkommande vidareutbildning med fokus som skiftar från år till år. Studierna förbereder studerande för att bli experter inom moderna automation- och styrsystem.

- För de som inleder hösten 2017 ligger fokus på övervaknings- och processreglering. De som inleder 2018 läser robotik och artificiell intelligens och de som inleder 2019 har fastighetsautomation på schemat, säger Jonas Waller, utbildningsansvarig.

Målgruppen för den nya utbildningen är personer med en ingenjörsexamen eller annan jämförbar examen på kandidatnivå/bachelorexamen.

- Det har visat sig att näringslivet i Vasaregionen har efterfrågat en dylik utbildning. Utbildningen är lämpligt för dem som vill kombinera deltidsstudier med pågående arbete. Studierna består av kurser inom automation och ett examensarbete, säger Waller.

Mastersutbildningen (högre YH) är en ettårig utbildning på heltid eller två år på halvtid. Utbildningen tar emot 20 studerande.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten