Hoppa till huvudinnehåll

Nya samarbetet stoppar Komarov från VM: ”Landslagsmatcherna över för tillfället”

Leo Komarov, World Cup 2016.
Leo Komarovs matcher i Lejonen är över för tillfället. Leo Komarov, World Cup 2016. Bild: Matti Raivio / All Over Press Leo Komarov

Leo Komarov har ingått ett samarbete med ett vadslagningsbolag. Samarbetet ser ut att stoppa Komarov från spel i Lejonen, eftersom det strider mot förbundets regler. Landslagsmatcherna är över för tillfället, säger Komarov till Ilta-Sanomat.

Komarov berättade på måndag att han fortfarande håller landslagsdörren öppen – men med de nuvarande förutsättningarna blir det inga landslagsmatcher den närmaste tiden.

Komarov kallade till presskonferens på måndag för att berätta om sitt nya samarbete med ett vadslagningsbolag – ett samarbete som strider mot ishockeyförbundets bestämmelser.

– Det här betyder väl att landslagsmatcherna är över för tillfället. Jag spelar i varje fall inte i VM, sade Komarov till IS efter presskonferensen.

Strider mot regler

Enligt MTV kan en spelare som samarbetar med ett utländskt vadslagningsbolag inte spela i landslaget, eftersom en konflikt uppstår med landslagets sponsorer.

Under presskonferensen undvek Komarov att ge direkta besked om landslaget, men talade ändå sig varm för OS.

– Jag är av den åsikten att spelarna ska få rätten att delta. Jag hoppas verkligen det. Spelarna själv vill åka. OS betyder mycket för alla som följer med idrott, man vill spela i OS och det är den bästa turneringen, sade Komarov.

Komarovs landslagsmotivation har inte varit hög det senaste året. I fjol talade han om att sluta i Lejonen i minst två repriser.

Ett decennium i landslaget

Komarov gjorde debut i A-landslaget år 2009 och har sedan det varit bofast i Lejonen.

Till landslagskarriärens höjdpunkter hör VM-guldet år 2011 och OS-bronset från Sotji år 2014. Komarov har också två VM-silver och ett World Cup-deltagande på meritlistan,

Innan A-landslagskarriären tog fart spelade Komarov för U20-landslaget. Komarov tog VM-brons med U20-landslaget år 2006.

Skip Instagram post

Läs också

Nyligen publicerat - Sport