Hoppa till huvudinnehåll

Servicebolaget Alerte i Jakobstad har fått ny styrelse

Stadshuset i Jakobstad
Stadshuset i Jakobstad. Stadshuset i Jakobstad Bild: YLE/Chanette Härus Österbotten,Jakobstad,jakobstads stadshus

Stadens Jakobstads bolag Alerte har fått en styrelse efter att partierna har kommit överens om fördelningen av styrelseposterna.

Det var vid årsskiftet de tekniska stödtjänsterna bolagiserades i Jakobstad. 260 av stadens anställda överfördes till det nya bolaget Alerte.

Nu tre månader senare har partierna kommit överens om styrelsens sammansättning. Det blev Jarmo Ittonen (VF), Erkki Salmu (Pro Jakobstad), Owe Sjölund (SFP), Rickard Sjölund (SDP), Mikael Snellman (KD) och Agneta Ström-Hakala (SFP).

Servicebolaget Alerte har tagit över staden Jakobstads kosthållnings- och städtjänster, fastighetsskötsel, skötsel av parker, grönområden och motionsplatser, gatuhållningen och depåverksamheten.

Smärtfritt gick det inte att bolagisera stödtjänsterna i Jakobstad. För ett år sedan demonstrerade anställda mot bolagiseringen. I fullmäktige föll rösterna 23-19.

Stadsstyrelsens ordförande Peter Boström (SFP) sade då till Yle att man valde den mjukare vägen. Ett annat sätt hade varit att säga upp de anställda och konkurrensutsätta tjänsterna.