Hoppa till huvudinnehåll

Trots förlust i Miami kan Kontinen snart vara bäst i världen

John Peers och Henri Kontinen föll i Miami, men Kontinen kan snart bli världsetta.
John Peers och Henri Kontinen föll i Miami, men Kontinen kan snart bli världsetta. John Peers och Henri Kontinen föll i Miami, men Kontinen kan snart bli världsetta. Bild: EPA/MADE NAGI Henri Kontinen,John Peers

Det är fullt möjligt att Henri Kontinen nästa vecka rankas som världens bästa dubbelspelare i tennis, detta trots att han med sitt par John Peers (AUS) fick respass i andra omgången av Masters-turneringen i Miami.

Peers och Kontinen har gjort sitt i Miami efter en 1-2 förlust mot paret Nicholas Monroe - Jack Sock. Matchen var över efter en timme och 39 minuter och setsiffrorna till Sock och Monroe skrevs 3-6, 7-6 (7-5) och 10-8 i supertiebreak.

Trots det tidiga nederlaget ligger Kontinen bra till för att överta platsen som nummer ett på ATP-rankingen för dubbelspelare. Världsettan Nicholas Mahut och hans par Pierre-Hugues Herbert tvingades kasta in handduken i den andra omgången i Miami efter att Herbert skadat foten.

Hoppa över Twitterpostning

Det enda som kan hota Kontinens väg till toppen just nu är det amerikanska paret Bob och Mike Ryan. Går bröderna långt i Miami (de är nu i kvartsfinal) kan någon av amerikanerna ta över platsen på toppen.

Kontinen och Peers spelar sin följande turnering i dubbel i medlet av april i Monte Carlo.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport