Hoppa till huvudinnehåll

Vasaborna får tycka till om stadens framtid

Vasaesplanaden i Vasa.
Arkivbild. Vasa centrum. Vasaesplanaden i Vasa. Bild: Yle/Mari Latva-Karjanmaa Vasa,vasaesplanaden

Vasa stad vill att invånarna deltar i arbetet med att bygga framtidens Vasa. Staden bjuder in Vasaborna till att svara på en enkät som ska användas i strategiarbetet som inleds under hösten.

Vasa stad påbörjar bygget av framtidens Vasa med en ny strategi och alla Vasabor kan delta i arbetet.

Från och med tisdagen kan man svara på enkäten via stadens webbsida.

- Enkäten genomförs genom en interaktiv elektronisk förfrågan. I enkäten kan man förutom att föra fram sina egna åsikter också bedöma andras svar, säger Vasa stads utvecklingschef Harri Hietikko i ett pressmeddelande.

Enkätsvaren ska hjälpa stadsfullmäktige

Stadsbornas åsikter om det nya Vasa, dess utvecklingsobjekt och viktigaste uppgifter fungerar som underlag för strategiarbetet.

Det nya stadsfullmäktige börjar på hösten arbeta med stadens nya strategi. Strategin utgör grunden för stadens verksamhet i sin helhet, såväl service som investeringar.

- Strategin är ledningens viktigaste verktyg. Därför är det synnerligen viktigt att både stadsborna, stadens arbetstagare och förtroendevalda tas med i arbetet, sammanfattar stadens utvecklingsdirektör Susanna Slotte-Kock.

Enkäten kan besvaras under tiden 29.3-28.4 på finska, svenska eller engelska.

För resultaten redogör man i slutet av våren och i anslutning till dem kommer också att ordnas en tillställning för allmänheten senare i år.

Om det känns krångligt att på egen hand svara elektroniskt, kan man få hjälp med det både vid Medborgarinfon (i huvudbiblioteket) och Lillkyro samserviceenhet inom ramen för öppettiderna under tiden 12-28.4.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten