Hoppa till huvudinnehåll

Polisen avslöjade knarkhandel via Tor-nätverket

Marijuanaplantor
Marijuanaplantor Bild: imago/SKATA/ All Over Press Marijuana,Cannabis,narkotika

Flera personer i Åbo och Björneborg misstänks för att ha sålt droger via Tor-nätverket. Polisen har gripit totalt 16 personer, varav 9 misstänks för att ha sålt droger via nätverket.

Polisen i sydvästra Finland och Centralkriminalpolisen utförde operationen under fyra dagar förra veckan och genomförde husrannsakan i 15 bostäder i Åbo och Björneborg. Polisen hittade 300 gram amfetamin, 50 ecstasytabletter samt mindre mängder cannabis, MDMA, LSD och narkotikaklassade mediciner. Dessutom hittade polisen en cannabisodling i samband med räderna.

Försäljarna avslöjades med hjälp av hemlig informationssamling och hemliga tvångsmedel.

De flesta misstänkta är bekanta för polisen från förut. En av personerna misstänks för grovt narkotikabrott.

Polisen kommer att övervaka drogtrafiken i Tor-nätverket också i fortsättningen. Enligt polisen förs en allt större andel av droghandeln på nätet.

  • Suvi Lindén tillbaka i Finland: "Jag har inget att tillägga"

    Hon fortsätter sin fåordiga linje i Patrias Ugandahärva.

    Ex-ministern Suvi Lindén (Saml.) som har varit en av figurerna i Ugandahärvan har återvänt hem till Finland, och då nyhetsbyrån STT ställde frågor åt henne på Helsingfors-Vanda flygfält ville hon inte ge några kommentarer.

  • Kaskö tar inte emot kvotflyktingar

    Kaskö ger kommunplatser åt de som fått uppehållstillstånd.

    På torsdagskvällen röstade Kaskö stadsfullmäktige ner ett förslag om att ta emot 15 kvotflyktingar. I stället gick man på stadsstyrelsens linje att erbjuda kommunplatser åt 15 asylsökande som fått uppehållstillstånd.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland