Hoppa till huvudinnehåll

Hur går det i Fotbollsligan? Delta i #ligatipset2017!

IFK Mariehamn laddar för match i Seinäjoki.
Skall IFK ta hem spelet i år igen, eller är det dags för någon annan? IFK Mariehamn laddar för match i Seinäjoki. Bild: Samppa Toivonen IFK Mariehamn,fotboll,Finland

Våren är här, precis som fotbollssäsongen, och det innebär att det igen har blivit dags för Yle Sportens populära tippningstävling #ligatipset2017. Tävlingens ambassadör, juniorlandslagsmannen och Baselproffset Sergei Eremenko, bidrar med priset till vinnaren.

Ligatipsets regler är enkla. Tävlingen är också i sig väldigt enkel, men ruskigt långdragen. För den som saknar tålamod är det en grym utmaning att vänta till slutet på oktober för att få veta resultaten, men däri ligger också formatets charm.

Deltagarna placerar lagen i fotbollsligan i ordningsföljd på platserna 1-12 i tabellen nedan och lämnar in sina bidrag i tid, senast fem minuter före avspark i säsongens första match.

Veikkausliiga-pokalen och tränarkåren 2017 - vem tar hem bucklan?
Vem tar hem spelet? Veikkausliiga-pokalen och tränarkåren 2017 - vem tar hem bucklan? Fotbollsligan,fotboll

Deadline är således onsdagen den 5 april klockan 18.25 – klockan 18.30 kör säsongens första match mellan HJK och VPS i gång i Helsingfors och samma dag spelas ytterligare en match (SJK - FC Lahti, kl. 19.30).

I slutet av säsongen, när omgång nummer 33 är avslutad, är det sen igen dags att kasta ett getöga på tabellen och se vem som är säsongens fotbollsorakel.

Sergei Eremenko är ambassadör för #ligatipset2017.
Sergei Eremenko håller i årets pris. Sergei Eremenko är ambassadör för #ligatipset2017. Bild: Yle Sergei Eremenko,FC Basel,#ligatipset2017

Vinnaren får, förutom ära och berömmelse, även en signerad FC Basel-spelskjorta av Sergei Eremenko som pris.

#ligatipset2017 - The Reglerna

  • rätt lag på rätt plats i tabellen ger en poäng, maxresultatet är således 12 poäng.
  • vid lika många poäng avgörs dödläget med att börja räkna från plats ett och neråt: rätt tippade lag högre upp i tabellen är mer värda.
  • om två deltagare har sex lag på rätt plats i tabellen, men deltagare A har träffat mästaren rätt i motsats till deltagare B vars första rätt var bronslaget, så vinner deltagare A.
  • Ifall två deltagare landar på samma poäng och har alla lag på samma plats rätt avgörs vinnaren i tävlingen via lottdragning på Yle Sportens redaktion.

Lämna in din rad via formuläret nedan och anmäl dina kontaktuppgifter. Deadline är onsdagen den 5 april klockan 18.25

Ligatipset 2018 publiceras snart.

Vinnare i ligatipset 2012-2016

2012: Tomas Antus (Åbo) - bokpris
2013: Oskari Karppinen (Åbo) - ambassadör Tim Sparv
2014: Mathias Vironen (Vasa) - ambassadör Kasper Hämäläinen
2015: Lennart Holmström (Åland) - ambassadör Sebastian Strandvall
2016: Aarre Hietanen (Kolari) - ambassadör Rasmus Schüller