Hoppa till huvudinnehåll

Polisen ger ut video på den misstänkte i Järnvägstorgets tältbrand

Helsingforspolisen har publicerat en video på mannen som misstänks ha tänt på de asylsökandes tält på Järnvägstorget. Tältet började brinna på efternatten den 24 mars.

Den misstänkte kom cyklande längs med Östra Teatergränden klockan 04.27. Han cyklade bakom isparken till de asylsökandes tält. Han misstänks ha tänt på tältet. Kvar på platsen blev en blå dunk. Den misstänkte cyklade sedan bort längs med Västra Teatergränden till Kajsaniemiparken.

Den misstänkte var klädd i mörka kläder, skorna var vita. På ryggen hade mannen en ryggsäck, som verkade full på vägen till Järnvägstorget och fladdrade tom och öppen på vägen bort. Brottsrubriceringen är sabotage.

Polisen vill gärna veta om någon sett mannen tanka bensin i dunken under kvällen eller natten. Det går att ringa till polisens tipstelefon 029 547 5433 eller skicka tips per e-post.

Läs mera:

Någon tuttade på de asylsökandes tält på Järnvägstorget

Halv fem på fredag morgon började ett tält i de asylsökandes demonstration på Järnvägstorget i Helsingfors brinna. Personer som var på plats berättar att de såg en gärningsman fly på cykel. Yle Huvudstadsregionen har pratat med ögonvittnen.