Hoppa till huvudinnehåll

Tolv får gå från Anvia Telecom

Anvia
Arkivbild. Anvia Bild: YLE/Rolf Granqvist cirkelvägen

Uppsägningarna i samband med att Anvia såldes till Elisa fortsätter. Nu ska tolv personer sägas upp inom Anvia Telecoms företagsförsäljning och affärsverksamhet i det fasta nätet.

Elisa och Anvia övergår till en gemensam verksamhetsmodell för fastnätsverksamheten och företagsförsäljningen. Med anledning av förändringarna inleddes samarbetsförhandlingar med personalen i slutet av januari och dessa förhandlingar har nu avslutats.

Ursprungligen omfattade förhandlingarna 41 personer, men behovet av nedskärningar preciserades till tolv personer. Dessa anställningsförhållanden upphör av produktionsmässiga skäl och på grund av organisationsförändringar.

I januari meddelades att fyra personer inom Anvias IT-produktion sägs upp och sammanlagt har nu kring 20 personer sagts upp under de förhandlingar som pågått i början på året.

Personalförhandlingarna som omfattar verksamheter för konsumenter och företagskunder inom Anvia Telecom Ab, Anvia IT-tjänster Ab och Anvia TV Oy pågår fortfarande och kommer att avslutas i slutet av april.

Läs också