Hoppa till huvudinnehåll

”Utmanande dag” fällde Tenkanen till tvåa i Palma de Mallorca – Nirkko nära fullträff

Kvinnlig tävlingsseglare i full färd med sin jolle.
Tuula Tenkanen i farten (arkivbild). Kvinnlig tävlingsseglare i full färd med sin jolle. Bild: All over press. Tuula Tenkanen,olympiska spelen,segling

Tuula Tenkanen är fortfarande bästa finländare i Palma de Mallorca. Tenkanen kom i mål som 16:e i dagens båda starter och föll ner till tvåa i Laser Radial-klassen.

– Det var en utmanande dag i dag. Vinden var lugn och jag klarade av att segla på min egen nivå. Starterna var inte tillräckligt bra, summerar Tenkanen i seglingsförbundets pressmeddelande.

Monika Mikkola klarade för sin del av att klättra upp till åtta i totalställningarna efter en tredjeplacering i torsdagens starter.

Tapio Nirkko såg för sin del ut att stå för en riktig panginsats på torsdagen då han inledde med en andraplats i den första starten. I torsdagens andra start blev det ändå en 19:eplats för seglaren i Finnjolle-klassen.

– Det var små marginaler som syntes stort på resultatlistan. I den första starten lyckades allting perfekt men i den andra starten så tappade jag några meter och så var jag 19:e, säger Nirkko.

Tuuli Petäjä-Siren är 23:a i RS:X-klassen, Sinem Kurtbay/Janne Järvinen är 25:a i Nacra och Noora Ruskola/Mikaela Wulff är 35:a i 470-klassen.

Läs också