Hoppa till huvudinnehåll

X3M + Pampas Nationaldag = Sant

Olympiadpublik
Så här såg det ut på Pampas Nationaldag 2014. Olympiadpublik Bild: Yle/Roger Källman pampas 2014

Kolla in vårt program på Pampas Nationaldag och kom och hälsa på!

På fredagen den 31.3 är det återigen dags att dra på sig halaren och vallfärda till Svenskfinlands festhuvudstad – Vasa! Också vi har samlat vårt pick och pack och tagit oss till Pampas för att festa loss på årets spralligaste och roligaste fest, Pampas Nationaldag. Är du på plats? Kom och hälsa på! Så här ser vårt program ut:

Kl. 12.00-15.00 Olympiaden, Vasa torg

Är du med i Olympiaden eller hejar du på? Glöm inte att vinka till Team X3M som består av My Tengström, Jakob Norrgård, Johanna Dikert och Johannes Björkqvist!

X3M:s Sex & Sånt deltar i Olympiaden med en helt egen utmaning: knullkörkortsprovet! JAA! Kom och testa om DU klarar av att få knullkörkortet i Dan Granqvists ledning. Det är bara att ta dig till Sex & Sånts tält mellan klockan 12.00 och 15.00. Vill du ha försmak på utmaningen kan du kolla hur det gick för Pernilla Karlsson då hon tog sig an knullkörkortet.

(Ser du en filmande drönare som flyger ovanför festligheterna ska du också vinka – det är bara vi som nördar loss.)

Kl. 14.00-18.00 Mellanfest, vem vet vart de tagit vägen

En liten andningspaus platsar väl i väntan på årets roligaste fest. Knäpp på radion mellan kl. 14.00 och 18.00 och häng med Fredrika Lindholm och Jonas Forsbacka som kraschat någons(?!) mellanfest i väntan på kvällens festligheter.

Kl. 21.30-22.00 Kömingel, Rewell center

Står du i kö till kvällsfesten? Det gör vi också! Eller närmare sagt X3M:s Tommy Nordlund, Fredrika Lindholm och Jonas Forsbacka som sänder Facebook-live i väntan på att dörrarna öppnas. Fritt fram att fotobomba oss!

Kl. 22.00-01.00 Kvällsfest, Rewell center

Pampas Nationaldag fyller 25 år och det ska vi minsann fira! Följ med oss till årets spralligaste och roligaste fest som garanterat blir en kväll värd att minnas i flera år framåt. Särskilt när det är X3M:s Fredrika Lindholm som agerar som speaker för kvällen.

Kvällens artister är:
Kl. 23.00 Linda Bengtzing
Kl. 00.00 De Vet Du

Inte på plats? Misströsta inte! Kvällsfesten streamas live på x3m.yle.fi med start klockan 22.00. Kvällens programledare i radion är Pernilla Karlsson och My Tengström. Glöm inte heller att ta del av den festliga stämningen längs med dagen via vår Instagram (ylex3m), Snapchat (yle_x3m) och Facebook.

X3M sänder live från Pampas Nationaldag

Den största finlandssvenska studentfesten Pampas Nationaldag fyllde 25 år. X3M sände kvällsfesten live. Också efteråt kan du se slutfesten här: Yle Arenan. På scen Linda Bengtzing och De Vet Du. Programledare My Tengström och Pernilla Karlsson.

Nyligen publicerat - X3M