Hoppa till huvudinnehåll

Det våras för bänkidrottarna - här är koordinaterna

Ristomatti Hakola stakar sig framåt i skidspåret i Lahtis.
Ristomatti Hakola öser på vid FM idag. Ristomatti Hakola stakar sig framåt i skidspåret i Lahtis. Bild: imago/GEPA pictures/ All Over Press Ristomatti Hakola,Längdåkning,skidor

Äntligen fredag. Den här fredagen, den 31 mars är en lysande dag för alla vänner av tävlingsidrott i olika former. Yle Sporten bjuder på en dukning som omfattar två lopp från skid-FM samt VM-sändningar i konståkning och ishockey.

Vid FM i Kontiolahti avgörs fristilsloppen idag och Leif Lampenius och Glenn Lindholm lotsar tittarna igenom herrarnas 10 kilometer och damerans 5 kilometer i två sändningar. Den första går i Yle TV2 och den andra i Yle Fem, medan bägge går att ses via Arenan via länkarna nedan.

Marianne Nyman har slagit läger i Helsingforsarenan och följer med tredje dagen av VM i konståkning. Direktsändningarna på Arenan utan referat är inprickade klockan 10.55 och 14.30 medan de sammanfattande sändningarna på Arenan och i Yle TV2 går att ses klockan 14.30 och klockan 19.30. På förmiddagen avgörs den korta dansen i isdans och på eftermiddagen står damernas fria program på programmet.

Under kvällens sena timmar gäller det att bänka sig för högklassig hockeyunderhållning när Finland inleder sitt VM-äventyr med match mot Ryssland. Hur det går för damlejonen visar sig från och med klockan 23.00 och framåt, Anki Karhu refererar både på Yle Arenan och i Yle TV2.

Och för att inte glömma radioutbudet kan vi tipsa om Slaget efter Tolv, där Mikael Oivo med gäster benar ut förutsättningarna inför fotbollsligapremiären nästa vecka.

Direktsändningen börjar 12.03 och debatten repriseras två gånger under dagen. Du hittar också debatten i efterskott på Yle Arenan.

Dagens dukning

klockan 10.55 - Isdans, korta dansen (inget referat)

klockan 12.00 - Slaget efter Tolv i Radio Vega, uppsnack inför fotbollsligans premiär nästa vecka - Radio Vega hittar du här!

klockan 12.30 - FM på skidor, herrar 10 kilometer (referat Leif Lampenius, Glenn Lindholm)

klockan 14.30 - VM i konståkning, sammanfattningssändning (referar Marianne Nyman)

klockan 16.00 - FM på skidor, damer 5 kilometer (referat Leif Lampenius, Glenn Lindholm)

klockan 17.55 - VM i konståkning, damernas fria program live på Arenan

klockan 19.30 - VM i konståkning, sammanfattningssändning (referar Marianne Nyman)

klockan 23.00 - VM i ishockey, Finland - Ryssland (referat Anki Karhu)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport