Hoppa till huvudinnehåll

Iversens tuffa tid efter dramat med Niskanen: ”Kunde knappt röra mig”

Iivo Niskanen, Emil Iversen.
Iivo Niskanen var förbannad på Emil Iversen efter målgången i sprintstafetten. Iivo Niskanen, Emil Iversen. Bild: EPA Iivo Niskanen,Emil Iversen

Han släckte ett blåvitt guldhopp i Lahtis när han körde ihop med Iivo Niskanen. Och Emil Iversen tror inte att folk glömmer det i första taget. ”Det här får jag höra om hela livet.”

På en sekund ställdes en finländsk segerfest in under hemma-VM i Lahtis. Iivo Niskanen hade gjort en makalös ankarsträcka i sprintstafetten och åkt ikapp Emil Iversens stora försprång.

Inne på stadion gick Niskanen ut i eget spår för att passera norrmannen. Iversen valde samma spår. Det slutade med en krasch.

Finland tog brons – Iversen var förkrossad och åkte hem från Lahtis.

– Jag måste be om ursäkt till Iivo. Det var en tabbe och inte meningen överhuvudtaget, sa han efter stafetten.

"Kostade mycket krafter"

I en intervju med NRK säger Iversen att han har lagt det som skedde bakom sig, men han kommer alltid att bli påmind om det.

– Jag har börjat få tillbaka glädjen i skidåkningen, men folk nämner det. Det får jag vänja mig vid. Det här är sådant som sker, men jag hoppas att det inte sker igen, säger han.

– Det här får jag höra om hela livet. Jag är helt säker på att fler vet om att jag föll än om vi hade vunnit.

Efter sprintstafetten lämnade Iversen VM. Han beskriver tiden efter mästerskapet som brutal.

– Det var väldigt tufft. Det kostade mycket krafter. Då jag kom hem kunde jag knappt röra mig. Det har påverkat mig den senaste tiden.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport