Hoppa till huvudinnehåll

Ny EM-succé för Olli – tog sitt sjunde guld

Petra Olli.
Petra Olli. Petra Olli. Bild: EPA Petra Olli

Petra Olli fyller på sitt prisskåp. I dag tog hon ännu ett EM-guld i brottning.

Den finländska brottaren Petra Olli knep ett nytt guld i U23-EM i Ungern. I dagens final slog hon tjeckiskan Adela Hanzlickova.

Hoppa över Twitterpostning

Efter en avvaktande inledning tog Olli kommandot om finalen. Till slut vann hon matchen med klara 6–0. Guldet är hennes sjunde i alla åldersklasser på europeisk nivå. Från tidigare har hon ett seniorguld, ett i U23-EM och fyra i junior-EM.

Olli tävlade i 63 kilogramsklassen i Ungern. Det är en viktklass högre än i de olympiska spelen i Rio i somras. Den tävlingen slutade i tårar för Ollis del. Hon var ett stort finländskt medaljhopp, men åkte ut i kvartsfinalen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport