Hoppa till huvudinnehåll

EBU hotar att stänga av Ukraina i framtiden

Julia Samojlova
Julia Samojlova Julia Samojlova Bild: All Over Press/ Tass/ Maria Antipina Julia Samojlova,Eurovision Song Contest 2017,Eurovision Song Contest

Europeiska radio- och TV-unionen EBU kräver att Ukraina i egenskap av värdland för Eurovision Song Contest tillåter att Ryssland deltar i tävlingen.

EBU hotar att stänga av Ukraina från tävlingen i fortsättningen, ifall inte Rysslands representant får resa till Kiev.

Rysslands bidrag i tävlingen framförs i år av 27-åriga Julia Samojlova.

Förra veckan belade Ukraina henne med ett treårigt inreseförbud eftersom hon har uppträtt på Krim som Ryssland ockuperar.

EBU:s chef Ingrid Deltenre skriver i ett brev till Ukrainas premiärminister att inreseförbudet är oacceptabelt.

Ukrainas vice premiärminister Vjatjeslav Kyrylenko säger för sin del att det är oacceptabelt att för Rysslands skull kräva ett sådant beslut av Ukraina.

Han upprepade att Ryssland får delta i Eurovision Song Contest bara om deras representant är någon som inte har brutit mot ukrainsk lag.

Eurovision Song Contest hålls i Ukrainas huvudstad Kiev i maj. Semifinalerna går av stapeln den 9 och 11 maj, och finalen hålls den 13 maj.

 • Hittar basketboomen till ligan?

  Basketligan hoppas på ett uppsving.

  Efter basketboomen som uppstod under en magisk vecka i början av september har den finska basketen återgått till vardagen. Nu gäller det för ligan att fånga alla nyvunna basketentusiaster.

 • På tv i kväll: Målfyrverkeri i tungviktsmöte?

  Real Madrid gästar Dortmund i Champions League i fotboll.

  Utgångsläget inför kvällens tv-match är fascinerande. Regerande Champions League-mästaren Real Madrid har inlett säsongen knackigt. Hemmalaget Borussia Dortmund har gått från klarhet till klarhet i Bundesligan i höst. Sändningen på TV2 inleds klockan 21.15

 • Fortsatta elfel kan försena västmetron

  Västmetron testkörs igen på torsdag.

  Helsingfors stads trafikverk (HST) har fortfarande inte kunnat ta över västmetron. Både Västmetrobolaget och HST planerade förra veckan att HST kan ta över i början av den här veckan.

Läs också

Eurovision

Nyligen publicerat - Eurovision