Hoppa till huvudinnehåll

Straffdrama tog SJK till cupfinal – möter HJK

Det blir en repris på förra årets cupfinal. Både SJK och HJK vann sina semifinaler och kommer att mötas i finalen i höst.

Förra säsongen korades SJK till cupmästare då man besegrade HJK i finalen efter straffar. Idag var laget framme i semifinal och det krävdes ett nytt straffdrama för att laget skulle besegra division 1-klubben Honka.

Matchen stod 1–1 efter full tid och förlängning och i straffläggningen var det målvakten Mihkel Aksalu som blev matchhjälte för SJK. Aksalu räddade Duarte Tammilehtos straff och SJK vann med sammanlagt 5–4.

– Det var små marginaler idag och Honka gjorde en bra match. Vi kom inte riktigt igång men som tur vann vi. Det blir riktigt fint att få spela finalen på hemmaplan, säger Mehmet Hetemaj till Yle Sporten.

Mehmet Hetemaj kramar om Mihkel Aksalu.
Mihkel Aksalu räddade en straff Mehmet Hetemaj kramar om Mihkel Aksalu. Bild: Yle/ Sebastian Backman fotboll,Seinäjoen Jalkapallokerho,Mehmet Hetemaj,Mihkel Aksalu,aksalu

Hetemaj säker från elva meter

Hetemaj gav SJK ledningen på straff i den första halvleken. Han satte också den avgörande straffen i straffläggningen.

– Jag visste hela tiden vad jag skulle göra och vad målvakten gör, säger Hetemaj.

Hos Honka var besvikelsen stor efter förlusten.

– Jag tyckte vi var bättre i matchen. Det är tungt att förlora efter straffar. Vi har spelat bra under våren och haft en hög nivå. Jag tror SJK blev lite överraskade över hur bra vi var idag, säger Joel Perovuo till Yle Sporten.

Möter HJK i finalen

Det kommer att bli en repris på förra årets cupfinal. HJK tog sig till final efter seger över Ilves med 1–0 i Tammerfors. Morelos som var lagets skyttekung förra säsongen gjorde matchens enda mål i den 75:e minuten.

På stopptid fick Ilves en straff men HJK:s målvakt Thomas Dähne räddade och laget gick vidare.

Finalen spelas i Seinäjoki den 23 september.

Resultat:

Honka – SJK 4–5 e.str (1–1)

Ilves – HJK 0–1

Läs också