Hoppa till huvudinnehåll

TPS-supporter: "Jag känner en enorm tomhet"

Henrik Tallinder, TPS, hösten 2016.
TPS och Henrik Tallinder avslutade säsongen på fredagen efter en svidande förlust mot HIFK. Henrik Tallinder, TPS, hösten 2016. Bild: Matti Raivio / All Over Press Henrik Tallinder,TPS (ishockey herrar)

Besvikelsen är stor bland TPS-supportrarna efter fredagens förlust mot HIFK. Förlusten innebar att TPS säsong avslutades och man fick inte kämpa om finalplatserna.

Viktor Johansson från Pargas har sett alla TPS matcher de senaste sex åren och han är mycket nedslagen efter fredagens förlust.

- Man kan väl inte säga så mycket mer än att jag känner en enorm tomhet. Riktigt så. Det såg bra ut först, det var en jämn match. Men man ska alltid ha lite tur också. Det räcker inte bara med skicklighet. Man ska ha turen att få pucken att pompa rätt också, och det fick HIFK i förlängningen. Och det avgjorde hela serien, tyvärr, suckar Johansson.

Viktor Johansson har en klar åsikt om varför TPS inte fick kämpa om finalplatserna i år.

- Först och främst påstår jag att TPS föll ut i ett så här tidigt skede för att vi hade så många skadade spelare. Erik Thorell fick ju en puck upp i ögat under matchen och fördes ut. Vi hade egentligen fyra skadade spelare, det var lite mer än en hel anfallskedja som var skadad! Det gör nog ganska mycket. Alla spelarna som var skadade var dessutom jätteviktiga för TPS, konstaterar Johansson.

Du har följt med TPS hela säsongen på ort och ställe, vad ska du göra nu?

- Som jag sa till många igår - det är bara att börja anpassa sig till en ny verklighet nu! Och vänta på nästa säsong. Men det är nog någonting som saknas nu, att man inte kan gå och vänta på att få gå och se på ishockey. Det är ju flera gånger per vecka som jag såg fram emot det - "jess, nu är det ishockey"! Men nog ska man väl vänja sig, funderar Johansson.

Men du har lite baksmälla efter förlusten?

- Jo, det är för att man mår så dåligt, man kommer ju inte att få se på ishockey nu på flera månader! Vad ska man göra med sin fritid? Men snart börjar man nog se mer positivt på saker och ting, bara man har hunnit smälta det här först.

Den kommande säsongen kommer att föra med sig stora förändringar för TPS tror Johansson.

- Jag tippar på att nästan halva laget byts ut. Få se om Tomi Kallio och Henrik Tallinder kommer att fortsätta eller inte? Men att TPS byter tränare är klart, och snart börjar man säkert höra rykten om nya spelare som kanske kommer till laget. Det är lättare att summera synen på nästa säsong mitt på sommaren när vi vet lite mer om vilka spelare som är på gång. Min högsta önskan är nog att Tallinder och Kallio fortsätter.

- Men det är klart att jag kommer att fortsätta följa laget, hur det än går med den saken. Det är den dagen jag ligger i graven som mitt hjärta slutar klappa för det här laget, slår Viktor Johansson fast.