Hoppa till huvudinnehåll

Jormakka förlänger med Jokerit: “Lagledningen vet vad de får”

Pekka Jormakka står i Jokerits avbytarbås. Bredvid sig har han två spelare.
Pekka Jormakka trivs i Jokerit. Pekka Jormakka står i Jokerits avbytarbås. Bredvid sig har han två spelare. Bild: Matti Raivio/All Over Press Pekka Jormakka,Jokerit

Pekka Jormakka kommer att stanna i KHL-klubben Jokerit. Anfallaren har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig ytterligare två år.

Pekka Jormakak har spelat för Jokerit under de två senaste säsongerna och nu är det klart att han blir kvar i klubben. Jokerit meddelar på sin webbplats att Jormakka har förlängt sitt kontrakt med två år.

– Lagledningen vet vad de får av mig. Det var en av de avgörande sakerna då vi valde att förlänga kontraktet. Deras förtroende för mig växte under säsongen.

– Jag trivs väldigt bra i Jokerit och i Helsingfors och det är fint att fortsätta här i åtminstone två år, säger han på klubbens webbplats.

Har sina bästa år framför sig

Under sina två säsonger i KHL har Jormakka gjort 56 poäng på 95 matcher. Den här säsongen var han lagets fjärde bästa poängplockare i grundserien.

– Jormakka har visat att han klarar av att spela på en hög nivå i KHL. Han har tagit sin plats i laget och vi tror att han fortfarande har sina bästa år framför sig, säger klubbens GM Jari Kurri.

Pekka Jormakka blev igår uttagen till den första lägertruppen med sikte på VM i Paris och Köln i maj.

Läs också