Hoppa till huvudinnehåll

Popturnén 2017 är här

Popturné 2017 logo
Anmäl dig till årets upplaga av Popturnén. Popturné 2017 logo Bild: Finlands Svenska Ungdomsförbund musik,musiktävling,popturnen,popturnén 2017,tävling,x3m

Är du en oetablerad artist eller har du ett källarband? Sluta ruva på dina musikaliska mästerverk och anmäl dig till Popturnén 2017. Just du och ditt band kan vara det nästa stjärnskottet på Svenskfinlands musikhimmel.

Popturnén är tillbaka för den tredje gången. Tävlingens första omgång år 2012 resulterade i en stormvinst av Satin Circus. Satin Circus är ganska populära. Du vill väl bli som Satin Circus?

Vadå?

Tävlingen går ut på en turné runtom i Svenskfinland med sammanlagt 4 semifinaler och en final. Utav de 12 musikaliska akterna som deltar i turnén får 3 uppträda vid varje spelning. Det hela avslutas med buller och bång i en ståtlig final där en vinnare utses.

Förutom heder och ära får vinnaren uppträda på följande evenemang:

X3M Live i Dragsvik, Ekenäs 13.6.2017.

Popkalaset, stora scenen, Borgå 26.8.2017.

Musik & Talang musikkonferens, Vasa 19-20.9.2017.

Vem bestämmer över mitt öde?

En jury väljer ut de 12 deltagarna som får delta i turnén, avgör vid varje semifinal vem som går vidare till finalen och väljer ut den slutliga vinnaren. Vem som får delta i tävlingen ligger inte enbart i juryns händer, utan det kommer också att ordnas en publikomröstning. Juryn består av representarer från FSU, X3M, Musik & Talang och nöjesbranchen. Juryn och en speaker från X3M är närvarande vid varje semifinal.

Närdå?

Semifinalerna och finalen äger rum enligt följande:

Semifinal 1: Bar Loose, Helsingfors, 10 maj.

Semifinal 2: Doo-Bop Club, Vasa, 19 maj.

Semifinal 3: Santa Fé, Ekenäs, 24 maj.

Semifinal 4: Harry´s Pub, Pargas, 27 maj.

Final: La Fiesta i Borgå, 9 juni.

Jag vill med!

Anmäl dig till Popturnén 2017 genom att fylla i formuläret nedan under den utsatta tiden 3.4.2017-21.4.2017. Alla musikstilar, åldrar och sammansättningar är välkomna. Observera att du bör vara svenskspråkig. Har du ett band ska majoriteten av medlemmarna vara svenskspråkiga. Popturnén 2017 samlar i första hand lokala artister till varje tillställning.

Anmälningsformulär

Popturnén 2017 är ett samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund och YLE X3M. För mera information kontakta Tomas Järvinen, Finlands Svenska Ungdomsförbund, tomas(at)fsu.fi.

 • vatten fungerar inte

  Vattenavbrott i Sibbo på onsdag kväll

  Vattnet i Lönnbacka stängs av klockan 20.

  Invånarna i delar av Sibbo får klara sig utan vatten på onsdag kväll (26.4). Avbrottet varar i ett par timmar.

 • Sångaren Nina Persson uppträder på en lilafärgad scen på Rusrock.

  The Cardigans och Liam Gallagher till Åbo

  Uppträder i samband med Tall Ships Races i juli.

  Brittiska Liam Gallagher, frontfigur och sångare i Oasis samt svenska The Cardigans uppträder i Åbo den 21 juli. Konserterna är en del av den två dagar långa festivalen The Tall Ships Races Music Festival som går av stapeln i slottsparken invid Åbo slott.

Nyligen publicerat - X3M

 • Karta över Svenskfinland är Stafetten 100 löpes.

  Följ med Finland 100-stafetten

  Stafettkarnevalen föregås av en stafett genom hela Finland.

  Inte sedan de Olympiska spelen 1952 har en stafettpinne förts fram genom hela Finland. Nu har vi chansen att tillsammans återuppleva denna bedrift. Över 100 skolor deltar i denna stafett. Stafettpinnen kommer föras genom landet av över 2 000 elever.

 • Jan-Erik Eklöf på Stafettkarnevalen 2016.

  900 kilometer genom Svenskfinland

  Stafettkarnevalen ordnar en stafett genom Svenskfinland.

  Som en del av projektet Finland 100 år, arrangeras en skolstafett genom Svenskfinland. Stafetten sänds direkt på Yle Arenan och avslutas med att det sista laget springer in på Stafettkarneval den 19. maj.