Hoppa till huvudinnehåll

Popturnén 2017 är här

Popturné 2017 logo
Anmäl dig till årets upplaga av Popturnén. Popturné 2017 logo Bild: Finlands Svenska Ungdomsförbund musiktävling

Är du en oetablerad artist eller har du ett källarband? Sluta ruva på dina musikaliska mästerverk och anmäl dig till Popturnén 2017. Just du och ditt band kan vara det nästa stjärnskottet på Svenskfinlands musikhimmel.

Popturnén är tillbaka för den tredje gången. Tävlingens första omgång år 2012 resulterade i en stormvinst av Satin Circus. Satin Circus är ganska populära. Du vill väl bli som Satin Circus?

Vadå?

Tävlingen går ut på en turné runtom i Svenskfinland med sammanlagt 4 semifinaler och en final. Utav de 12 musikaliska akterna som deltar i turnén får 3 uppträda vid varje spelning. Det hela avslutas med buller och bång i en ståtlig final där en vinnare utses.

Förutom heder och ära får vinnaren uppträda på följande evenemang:

X3M Live i Dragsvik, Ekenäs 13.6.2017.

Popkalaset, stora scenen, Borgå 26.8.2017.

Musik & Talang musikkonferens, Vasa 19-20.9.2017.

Vem bestämmer över mitt öde?

En jury väljer ut de 12 deltagarna som får delta i turnén, avgör vid varje semifinal vem som går vidare till finalen och väljer ut den slutliga vinnaren. Vem som får delta i tävlingen ligger inte enbart i juryns händer, utan det kommer också att ordnas en publikomröstning. Juryn består av representarer från FSU, X3M, Musik & Talang och nöjesbranchen. Juryn och en speaker från X3M är närvarande vid varje semifinal.

Närdå?

Semifinalerna och finalen äger rum enligt följande:

Semifinal 1: Bar Loose, Helsingfors, 10 maj.

Semifinal 2: Doo-Bop Club, Vasa, 19 maj.

Semifinal 3: Santa Fé, Ekenäs, 24 maj.

Semifinal 4: Harry´s Pub, Pargas, 27 maj.

Final: La Fiesta i Borgå, 9 juni.

Jag vill med!

Anmäl dig till Popturnén 2017 genom att fylla i formuläret nedan under den utsatta tiden 3.4.2017-21.4.2017. Alla musikstilar, åldrar och sammansättningar är välkomna. Observera att du bör vara svenskspråkig. Har du ett band ska majoriteten av medlemmarna vara svenskspråkiga. Popturnén 2017 samlar i första hand lokala artister till varje tillställning.

Anmälningsformulär

Anmälningstiden har gått ut.

Popturnén 2017 är ett samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund och YLE X3M. För mera information kontakta Tomas Järvinen, Finlands Svenska Ungdomsförbund, tomas(at)fsu.fi.

 • Friidrottsintresserade samlade på Karlsplan

  Vi åkte dit för att höra publikens röster.

  I dag inleddes lag-EM i friidrott på Karlsplan i Vasa där nästan 800 idrottare från 12 länder deltar. Vi åkte till Karlsplan för att höra varför publiken tog sig dit under midsommardagen.

 • Kallt väder räddar liv – men alltför många kör båt i fyllan

  Än så länge har olyckorna under midsommaren varit få.

  Än så länge har olyckorna under midsommaren varit relativt få. Enligt Richard Vaenerberg vid Helsingfors båtpolis är det främst tack vare veckoslutets låga temperaturer. Från en säkerhetssynpunkt är nämligen kallt väder bra väder.

 • Ex-gerillasoldat flydde Colombias djungel till Helsingfors - “Fredsprocessen är ett spel för gallerierna”

  På måndagen ska alla Farcs vapen vara bakom lås och bom.

  På måndagen ska Farc-gerillans alla vapen vara inlämnade och inlåsta i en container som övervakas av FN. Men den över 50 år långa konflikten går inte att avsluta så där bara, säger colombianen Misael Grimaldo som flytt gerillakriget ända till Finland. Nya kriminella grupper fyller det tomrum som Farc har lämnat efter sig.

Nyligen publicerat - X3M