Hoppa till huvudinnehåll

Skärgårdsmarknaden tar plats längs Aura å

Den kalla vinden gjorde att trängseln inte var stor på fredagen
Skärgårdsmarknaden ordnas för 21:a gången i Åbo. Den kalla vinden gjorde att trängseln inte var stor på fredagen Bild: Yle/Nina Bergman skärgårdsmarknad i åbo 2013

Den traditionsenliga Skärgårdsmarknaden i Åbo arrangeras under helgen.

Den 7-9.4.2017 tar marknaden plats längs Aura å, på Västra Strandgatan mellan Aurabron och Herrestigen och på Kristinegatan. Dessutom är det möjligt att röka och planksteka fisk på åns östra strand, från Aurabron i riktning mot hamnen.

Marknaden är öppen fredag och lördag kl 9.00-18.00 och söndag 9.00-16.00. Marknaden inhägnas med ett stängsel och stängs av för besökare utanför öppethållningstiderna. Hela området är också bevakat.

Tusentals besökare väntas

Detta är 21:a gången som marknaden ordnas.

Skärgårdsmarknaden erbjuder yrkesfiskare, primärproducenter från skärgården och kusten och övriga producenter och fiskförsäljare tillfälle att sälja och visa upp sina produkter. Dessutom finns det också andra försäljare som erbjuder temaenliga produkter.

Arrangörerna, Åbo Fiskmarknadsförening, förväntar sig ungefär 60 000-70 000 besökare. Ifjol uppgick antalet besökare till omkring 60 000.

Sammanlagt 110 försäljningsplatser har reserverats i år. Under marknaden ordnas även en fiskprodukttävling för yrkesfiskare.

Läs också