Hoppa till huvudinnehåll

Verkstad brann i Närpes

Skylt på brandbil där det står räddningsverket.
Arkivbild. Skylt på brandbil där det står räddningsverket. Bild: Yle/Malin Hulkki brandbil

Vid 12.30-tiden på måndagen upptäckte en Övermarkbo att det vällde ut rök ur hans verkstad på Östra linjen. Det var så mycket rök att mannen inte själv kunde gå in i byggnaden, och valde i stället att ringa brandkåren.

Mannen hade svetsat i den runt 150 kvadratmeter stora verkstaden en timme innan han upptäckte branden.

Branden kunde släckas snabbt. Brandkåren var tvungna att riva lite kring ett fönster, men i övrigt var det bara lös egendom som kom till skada. Inget ska ha varit av något stort ekonomiskt värde, enligt jourhavande brandförman Magnus Hällbacka.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten