Hoppa till huvudinnehåll

Finlandssvenska bloggare påskpysslar på Strömsö

Det finns många fina finlandssvenska bloggar. Vi bjöd in fyra kvinnor som specialiserat sig på samma områden som Strömsö, nämligen trädgård, floristik, mat, pyssel och hantverk. Det blev ett samtal om livet, bloggandet och att göra själv och dela med sig av ideér och tips. Här bjuder de nu dig på sina bästa "DIY"- idéer med påsktema.

Sandra Neuman har bloggen Lagombackan och där bjuder hon främst på trädgårdstankar och blomsterbindning men också annat smått och gott. Den här kvällen kom hon med ett fång lökväxter och videkvistar till Strömsö och skapade ett bordsarrangemang på en bricka. Du kan läsa mer om hennes bidrag i artikeln Enkelt blomsterarrangemang av naturmaterial.

Victoria Snellman kom till påskpysselkvällen med sin lilla dotter Lilo Kay, 6 månader. Det är inte varje dag vi har en baby som gäst på Strömsö så det var extra roligt. Victoria har designat en liten kaninmössa som förstås passade utmärkt på dottern. Hennes stickmönster hittar du i artikeln Sticka en kaninmössa till babyn. Läs mer om Victoria och hennes kreativa ideér på hennes blogg Lykkeliten Där finns härliga stickmönster, moderna inredningstips och mycket mer.

Sandra Sunds blogg heter Sandramarias. Sandra bjuder på läckra foton med enkla pyssel att göra själv. Hon tycker också om inredning och bakning och satsar mycket tid på sitt bloggande. I artikeln Ljus i äggskal och ägghållare av träkulor hittar du instruktioner till det påskpyssel som Sandra gjorde under kvällen.

Nina Överholm är en riktig mångsysslare. På bloggen Spira skriver Nina om allt från trädgårdsodling till pyssel att göra tillsammans med barn. Hon bjuder på inredningsdetaljer att göra själv, blomsterarrangemang och framförallt vackra fotografier. Under påskpysselkvällen gjorde hon små fågelbon som man t ex kan ha som bordsdekorationer. Du kan läsa mer om dem i artikeln Fågelbo av björkris..

Bord fyllt med olika påskpyssel
Alla påskpyssel Bord fyllt med olika påskpyssel Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),påsk,pyssel

Nyligen publicerat - Hobby och hantverk

 • Sticka sockor med Finland 100 år mönster

  Lee har gjort ett till mönster baserat på folkets bidrag.

  Tillsammans med folket skapade Lee ett par nya stickmönster för att hylla vårt hundraåriga land. Nu kommer ytterligare ett mönster, denna gång till ett par sockor, som matchar de tidigare produkterna.

 • Sommarspel i tomtedräkt

  Dags för lite tomtar i trädgården!

  När värmen så småningom kommer vill vi gärna vara tillsammans. Hänga, äta och varför inte leka också? Skapa eget sommarspel med några plastflaskor innan de slängs bort!

 • Sy en mjuk docka

  Gör själv en mysig kompis.

  Här får du sömnadstips oberoende hurudan mjukis du vill sy. Använd Lees mönster eller rita ditt eget.

 • Trädgårdsskyltar för minnet och sinnet

  Gamla tallrikar blir skyltar i blomrabatten!

  Minnet är, som vi alla vet, lätt förgängligt. Ska vi försöka komma ihåg vad vi planterade i trädgården förra sommaren, ja då kan det ofta bli svårt. Om vi nu inte föredömligt nog gjort små skyltar som stöd för minnet.

 • Lär dig sy kläder själv - Lees samlade länkar

  Massor av tips för dig som vill sy kläder.

  Här finns allt du behöver veta för att sy kläder själv. Tips på hur man hittar och ritar mönster. Sömnadstrix och anvisningar för både tröjor, byxor, kjolar och klänningar.

 • Sy kjol till liten och stor

  Samma mönster i dockstorlek eller XXL.

  Här lär vi dig knepen för att snabbt och enkelt göra sommarens skönaste kjol själv. Allt du behöver veta är två matematiska räknesätt så sitter kjolen perfekt oberoende om du syr till en liten docka, ett barn eller vuxen.

 • Penseltuppar

  Det finns en tupp i varje gammal pensel!

  Gamla obrukbara penslar får nytt galet liv som tuppar med attityd!

 • Finlandssvenska bloggare påskpysslar på Strömsö

  Fyra finurliga kvinnor visar sina bästa tips till påsk.

  En kaninmössa, ljus stöpta i äggskal med snygga ägghållare till, ett fågelbo med vårblommor samt ett bordsarrangemang med påskkänsla bjuder våra bloggande gäster på.

 • Enkelt blomsterarrangemang av naturmaterial

  Ta fram din inre florist, lättare än såhär blir det inte.

  Sandra Neuman gör påskens bordsarrangemang med mossbollar på bricka, videkvistar, fjädrar och till högtiden passande blommor.