Hoppa till huvudinnehåll

Finlandssvenska bloggare påskpysslar på Strömsö

Det finns många fina finlandssvenska bloggar. Vi bjöd in fyra kvinnor som specialiserat sig på samma områden som Strömsö, nämligen trädgård, floristik, mat, pyssel och hantverk. Det blev ett samtal om livet, bloggandet och att göra själv och dela med sig av ideér och tips. Här bjuder de nu dig på sina bästa "DIY"- idéer med påsktema.

Sandra Neuman har bloggen Lagombackan och där bjuder hon främst på trädgårdstankar och blomsterbindning men också annat smått och gott. Den här kvällen kom hon med ett fång lökväxter och videkvistar till Strömsö och skapade ett bordsarrangemang på en bricka. Du kan läsa mer om hennes bidrag i artikeln Enkelt blomsterarrangemang av naturmaterial.

Victoria Snellman kom till påskpysselkvällen med sin lilla dotter Lilo Kay, 6 månader. Det är inte varje dag vi har en baby som gäst på Strömsö så det var extra roligt. Victoria har designat en liten kaninmössa som förstås passade utmärkt på dottern. Hennes stickmönster hittar du i artikeln Sticka en kaninmössa till babyn. Läs mer om Victoria och hennes kreativa ideér på hennes blogg Lykkeliten Där finns härliga stickmönster, moderna inredningstips och mycket mer.

Sandra Sunds blogg heter Sandramarias. Sandra bjuder på läckra foton med enkla pyssel att göra själv. Hon tycker också om inredning och bakning och satsar mycket tid på sitt bloggande. I artikeln Ljus i äggskal och ägghållare av träkulor hittar du instruktioner till det påskpyssel som Sandra gjorde under kvällen.

Nina Överholm är en riktig mångsysslare. På bloggen Spira skriver Nina om allt från trädgårdsodling till pyssel att göra tillsammans med barn. Hon bjuder på inredningsdetaljer att göra själv, blomsterarrangemang och framförallt vackra fotografier. Under påskpysselkvällen gjorde hon små fågelbon som man t ex kan ha som bordsdekorationer. Du kan läsa mer om dem i artikeln Fågelbo av björkris..

Bord fyllt med olika påskpyssel
Alla påskpyssel Bord fyllt med olika påskpyssel Bild: Yle/Carina Ahlskog pyssel,påsk,Strömsö (tv-program)
 • Snö på en bilvindruta

  Uselt väglag - den som har sommardäck uppmanas vara försiktig

  Snö på många håll också på valborgsmässoaftonen.

  Snöfallet har ställt till med problem i trafiken i nästan hela landet och det ser inte mycket ljusare ut på valborgsmässoaftonen. Vägtrafikcentralen uppmanar bilisterna att vara mycket försiktiga - i synnerhet de som redan har bytt till sommardäck.

Nyligen publicerat - Hobby och hantverk

 • Trädgårdstomtar tillverkade av återvunna plastflaskor uppställda i en triangel.

  Sommarspel i tomtedräkt

  Dags för lite tomtar i trädgården!

  När värmen så småningom kommer vill vi gärna vara tillsammans. Hänga, äta och varför inte leka också? Skapa eget sommarspel med några plastflaskor innan de slängs bort!

 • En docka som ligger nerbäddad i en liten kappsäck och en docka som står bredvid, iklädd kjol och virkad kofta.

  Sy en mjuk docka

  Gör själv en mysig kompis.

  Här får du sömnadstips oberoende hurudan mjukis du vill sy. Använd Lees mönster eller rita ditt eget.