Hoppa till huvudinnehåll

Skytten på Eckerö fick nio års fängelse

Karta som visar Eckerö på Åland
Karta som visar Eckerö på Åland Bild: Google Åland,Eckerö

Den man som i januari sköt mot polisen på Eckerö på Åland har dömts till nio års fängelse för två mordförsök, fyra fall av grov misshandel och våldsamt motstånd mot tjänsteman. Mannen sköt sammanlagt över 40 skott mot polisen i avsikt att provocera dem att skjuta honom.

Han ska också betala ersättningar på nästan 21 000 euro.

Han gjorde sig också skyldig till narkotikabrott och rattfylleri.

Mannen försökte skjuta två polismän på bara 4,5 meters avstånd.

Händelseförloppet började i samband med ett polisuppdrag. Mannen hade förskansat sig i ett hus och sköt därifrån mot polisen. Polisen försökte först diskutera med mannen men det misslyckades och polisen lyckades senare övermanna honom.

Mannen kan fortfarande överklaga domen och den har inte ännu vunnit laga kraft.

STT/FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes