Hoppa till huvudinnehåll

Alaja tillbaka på jobb efter cancerbehandling – orolig för orken

Pertti Alaja talar under Uefas kongress i Helsingfors, våren 2017.
Pertti Alaja höll ett tal under Uefas kongress i Helsingfors. Pertti Alaja talar under Uefas kongress i Helsingfors, våren 2017. Bild: Lehtikuva Pertti Alaja

Det var lite nervöst att komma tillbaka. Det medger Bollförbundets ordförande Pertti Alaja efter att ha stått värd för Uefas kongress i Helsingfors.

Alaja sjukskrevs i början av året och har fått cellgifter mot sin cancer. Nu ska han återhämta sig och undersökas innan han opereras i maj.

– Sjukdomen finns fortfarande. Nu är jag i en slags låsfas där jag lite återhämtar mig, säger Alaja som i återkomsten genast fick stå värd för det europeiska fotbollsförbundet Uefas kongress i Helsingfors.

– Klart jag var nervös över hur jag orkar med den här kongressen. Jag har inte varit på språng på det här sättet på månader. Hittills har det gått jättebra, sade Alaja när dagens egentliga kongressdel var över.

Födelsedagspresent

Under kongressen berömde Alaja i sitt tal Uefas Hat Trick-stödsystem och dess betydelse för den finländska fotbollen.

– Det här är en födelsedagspresent och ger oss mer kraft i vårt dagliga fotbollsjobb, sade Alaja om chansen att få ordna kongressen i Finland.

Med födelsedagspresent menade Alaja både Finlands 100-årsjubileum och Bollförbundets 110-årsfest.

Källor: FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Sport