Hoppa till huvudinnehåll

Bertel Wahlström får åboländskt fondpris

Bertel Wahlström
Bertel Wahlström Bild: Yle/Nina Bergman bertel wahlström

Svenska kulturfonden delar ut det Torvaldska priset med syftet att stödja åboländska identitetsstärkande strävanden. Åbolands svenska kulturfond belönar i år Bertel Wahlström med det Torvaldska priset på 3 000 euro.

Bertel Wahlström har i årtionden varit en förebild inom bildningsväsendet i Åbo. Han har varit en drivkraft inom bildningssektorn, både lokalt och nationellt, och har progressivt hakat på möjligheter till pedagogiska utvecklingsprojekt.

Bertel Wahlström, filosofie doktor och teologie magister, har varit både lektor och rektor vid Katedralskolan i Åbo. Utöver skolutveckling har han engagerat sig i sina egna ämnen, filosofi och religion, han har skrivit läroböcker i filosofi och verkat i Katedralskoleföreningen, som sammanför generationer av forna studenter och vänner av bildning.

Med ett genuint engagemang för unga och bildning har Bertel Wahlström lotsat Katedralskolan genom några årtionden av skolans 740 år långa historia.

Läs också