Hoppa till huvudinnehåll

Fox-programledare i blåsväder på grund av trakasserimisstankar

Amerikanska programledaren Bill O'Reilly.
Amerikanska programledaren Bill O'Reilly. Amerikanska programledaren Bill O'Reilly. Bill O'Reilly,Fox News Channel,The O'Reilly Factor,tv-program,programledare

I USA har Fox-kanalens populäraste program The O'Reilly Factor hamnat i blåsväder eftersom dess programledare Bill O'Reilly misstänks för att ha trakasserat fem kvinnor sexuellt.

Tidningen The New York Times rapporterade att O'Reilly betalat kvinnorna 13 miljoner dollar (12,2 miljoner euro) för att de inte skulle väcka åtal mot honom.

Många betydande annonsörer har nu dragit sig ur programmet.

- Med anledning av de här fruktansvärda anklagelserna har vi instruerat vår klient att omedelbart flytta våra reklamer till andra program, sade Aaron Sanandres, som är vd för klädtillverkaren Untuckit, en av de största annonsörerna i The O'Reilly Factor.

Organisationen The National Organization for Women, som driver kvinnors rättigheter, har krävt att Bill O'Reilly avskedas och att en utredning av "en kultur av sexuella trakasserier" på nyhetskanalen Fox inleds.

The O'Reilly Factor är Fox-kanalens populäraste program. Programmet har i genomsnitt 4 miljoner tittare. O'Reilly har själv inte tagit ställning till de anklagelser som riktas mot honom.

Text: Linn Karlsson / Petri Burtsov, Yle uutiset
Källa: Reuters

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes