Hoppa till huvudinnehåll

Kantolas tackling synas av ligan – trots att tränarna var överens om att den var ren

Juhani Jasu blöder efter att ha blivit tacklad av Kai Kantola
Juhani Jasu blöder efter att ha blivit tacklad av Kai Kantola. Juhani Jasu blöder efter att ha blivit tacklad av Kai Kantola Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen Juhani Jasu

HIFK:s anfallarbjässe Kai Kantola stod för den första semifinalens hårdaste tackling då han sänkte Tapparas Juhani Jasu i den neutrala zonen. Ingen utvisning, inga krav av tränarna – men ändå granskar ligan fallet.

Det var i början av den andra perioden som kvällens mest omtalade smäll ägde rum. Juhai Jasu förde pucken över den egna blålinjen och plötsligt däckades han av Kai Kantola. Se video på tacklingen här (Liiga.fi)!

Tacklingen träffade åtminstone delvis huvudet på Jasu, som fick lämna isen blödande. Domarna såg ändå inget regelvidrigt och Kantola tilldelades ingen utvisning.

Efter matchen var tränarna dessutom överens: Tacklingen verkade vara ren.

– Från båset såg det ut att vara en bra tackling. Det här är en evighetsdiskussion, en del vill att det ska tacklas, andra inte. Jasu står upp, han fick en blessyr, det är för tidigt att säga något om nästa match, säger Tapparas tränare Jussi Tapola.

Kai Kantola diskuterar med domare.
Domarna såg inte något fel i Kai Kantolas tackling. Kai Kantola diskuterar med domare. Bild: Matti Raivio/All Over Press Kai Kantola

– Det var en hård och ren tackling. Klart att vi efter det fick utvisningar lite lätt, säger för sin del HIFK-lotsen Antti Törmänen.

Men ligan för tacklingen vidare. Matchövervakaren Sami Seppälä berättar för sajten Jatkoaika att det handlar om ett rutinmässigt ingrepp.

– Det är inte min uppgift att bedöma om tacklingen var regelvidrig eller inte. Domarna ansåg att den var ren, så Kantola fick inte någon utvisning. Men eftersom motståndaren skadade sig så måste vi granska tacklingen, säger Seppälä till sajten.

Källor: FNB, Ligans hemsida, Jatkoaika

Läs också

Nyligen publicerat - Sport