Hoppa till huvudinnehåll

Nådendalsungdomar bäst på räddningskunskap i Egentliga Finland

Första hjälpen-docka med defibrillator.
Första hjälpen-docka med defibrillator. Bild: Yle/Maria Wasström Defibrillator,första hjälpen-docka

Den nationella NouHätä!-kampanjens regionaltävling i Egentliga Finland ordnades i Lundo under onsdagen.

Suopellon koulu från Nådendal gick segrande ur den regionala tävlingen. I laget ingick Maria Piirainen, Klaara Lintunen och Ella Vähäpassi. De får nu representera Egentliga Finland i den nationella tävlingen i Kuopio 4.5.

S:t Olofsskolan deltog med två lag, som landade i mitten av tabellen. Det ena laget med Zacharias Nynäs, Alex Johansson och Anton Isoherranen blev elfte, ett pinnhål före det andra laget som bestod av Lumia Kari, Jenna Vettenranta och Emma Olofsson. Totalt deltog 18 lag.

NouHätä!-tävlingen sätter ungas räddningskunskaper på prov och riktar sig till åttondeklassare i hela landet.

Turun Sanomat var först ut med nyheten.