Hoppa till huvudinnehåll

Regnet kan ställa till det för F1-favoriterna i Shanghai – stallen har inte provkört de nya däcken

Formel 1-bil under tävling i regnväder.
Kimi Räikkönen och resten av F1-förarna kan tvingas tampas med regn i Kina (arkivbild från 2016). Formel 1-bil under tävling i regnväder. Bild: All over press/xpbimages.com Formel 1-VM 2016,Formel 1,Kimi Räikkönen,Scuderia Ferrari

Vi har ställts inför det stora okända. Som tur är alla stall i samma båt. Det säger en till synes lugn Kimi Räikkönen inför F1-säsongens andra deltävling som går av stapeln i Shanghai. Regn är utlovat och vädret kan ställa till det för favoriterna.

Orsaken bakom stallens orosmoln är faktumet att ingen kunnat testa de nya regndäcken förutom under kontrollerat våta förhållanden i Barcelona. Vädret i Shanghai verkar ändå vara mycket värre.

– Om bilen är bra på torrt underlag så är den också bra då det är vått, summerar ”ismannen” Räikkönen ändå.

Räikkönen tror också på att Ferrari klarar av att utmana Mercedes bättre i säsongens andra Grand Prix.

– Vi var inte riktigt klara för Australien. Resultatet var inte katastrofiskt som tidigare år, men ändå inte tillräckligt bra, säger Räikkönen som kom i mål som fyra i säsongens första deltävling.

Han vågar ändå inte tippa på hur bra Ferrarin klarar sig i Kina.

– Jag har ju inte kört ett endaste varv ännu, konstaterade Räikkönen.

Verstappen: Mercedes och Ferrari fortfarande för starka

I Red Bull tror man ändå inte ännu på sina chanser. Max Verstappen säger enligt MTV Sport att försprånget är för stor, även om Red Bull kan närma sig de två stora i Kina.

– Jag förväntar mig att vi ska vara mindre än en sekund långsammare än dem. Sedan när vi får vår nya motor kan läget ändras, säger Verstappen.

Verstappen syftar på Renaults motorproblem, som förväntas lösa sig först i maj. Då ska den uppdaterade motorn vara klar för F1-bruk.

Motorn är ändå inte det enda problemet. Själva bilen var svår att hantera i Melbourne, menar han.

– I fjol var det bättre. Nu hade vi svårt med att hitta grepp och bilen hade för lite kraft. Vi måste få bilen i skick för att kunna utmana Ferrari och Mercedes, säger Verstappen.

Källor: STT, MTV Sport

Läs också

Nyligen publicerat - Sport