Hoppa till huvudinnehåll

Sommarbussen i Raseborg kör flera turer i år

Fiskars torg.
Raseborgs sommarbuss kör från Rådhustorget i Ekenäs till det här torget i Fiskars bruk. Fiskars torg. Bild: Yle/Marica Hildén västnyland

Raseborgs sommarbuss var så populär i fjol att den kör igen den här sommaren. Bussen kör betydligt flera turer den här gången.

Sommarbussen inledde sin verksamhet i fjol. Då kördes 12 turer, men i år körs 63 turer eftersom bussen var så omtyckt.

Turerna körs tre gånger i veckan och tre turer per dag. Sommarbussen startar från Rådhustorget i Ekenäs på tisdagar, torsdagar och lördagar klockan 10, 13 och 17.

Från Rådhustorget går bussen till Raseborgs slottsruin, Karis busstation och Billnäs allén. Torget i Fiskars bruk är ändhållplats. Returen sker i motsatt riktning.

Skippar Pojo och Tenala men stannar i Billnäs

I fjol körde sommarbussen en tur som gick två dagar per vecka. Då körde den också till Pojo och Tenala, som då var ändhållplats.

Billnäs är en ny hållplats för i år.

Sommarbussen kör från den 27 juni till och med den 12 augusti. Bussen ersätter inte den vanliga kollektivtrafiken. Barn under 12 år åker gratis, vuxna kostar 10 euro.

Bussturerna förverkligas på initiativ av Raseborgs stads utvecklingsavdelning i samarbete med Fiskars bruk och Forststyrelsen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland