Hoppa till huvudinnehåll

Statskontoret anser Auers krav är orimligt

Anneli Auer i Björneborgs tingsrätt i oktober 2013.
Anneli Auer i Björneborgs tingsrätt i oktober 2013. Bild: All Over Press Anneli Auer,ulvsbymordet,rättsfall

Kräver ett orimligt belopp. Får nöja sig med 800 per fängelsedygn.

Anneli Auers ersättningskrav för tiden då hon suttit fången är orimlig, anser Statskontoret.
I september i fjol betalade Statskontoret Auer en ersättning på cirka 545 000 euro. Men Auer yrkar på ytterligare cirka två och en halv miljoner euro. Hon anser att ersättningen inte motsvarar det lidande som fångenskapen inneburit för henne. Den långa tiden i fångenskap splittrade hennes familj och förstörde hennes möjligheter att tjäna sitt levebröd, motiverar hon.
I sitt svar till Egentliga Finlands tingsrätt konstaterar Statskontoret att gällande praxis varit att betala omkring hundra euro per dygn i fångenskap. Den ersättning som Auer fått för att hon som oskyldig suttit häktad har varit cirka 800 euro per dygn.
Helsingin Sanomat var först med nyheten.
FNB