Hoppa till huvudinnehåll

Törmänens kritik: Måste vinna närkamper för att ha en chans

Antti Törmänen.
Antti Törmänen hade inte mycket att le åt i Ishallen. Antti Törmänen. Bild: Matti Raivio/All Over Press Helsingfors IFK (ishockey),Antti Törmänen

Raset kom i den andra perioden. HIFK-tränaren Antti Törmänen var av naturliga skäl besviken. ”Vi tog en dum utvisning och sen dog matchen”, säger han till Nelonen Pro.

HIFK jagade en kvittering i semifinalserien mot Tappara. Det gick precis tvärtom.

När klockan stod på 40.19 skickade Veli-Matti Savinainen in 5–0 till gästerna. Tappara tog till slut andra raka segern i serien – den sjätte totalt mot HIFK den här säsongen – med 5–2 och har spelat sig fram till ett utmärkt läge.

– Om man försöker vinna en match utan att vinna närkamper är det omöjligt, säger HIFK-tränaren Antti Törmänen till Nelonen Pro.

"Fanns en del positivt"

Törmänen var relativt nöjd med den första perioden. I den andra kom raset. HIFK släppte in tre mål på några minuter.

– Vi fick en dålig start på andra. Sedan tog vi en dum utvisning och tappade in två puckar. Där dog matchen.

– Det fanns en del positivt, men det var bara glimtar av det. I tredje var vi där. Det måste vi ändå bygga vidare på.

Tappara på väg mot ny final

I Tapparalägret var man av förståeliga skäl betydligt nöjdare. Laget har skaffat sig ett utmärkt läge för att ta sig till spel om FM-guldet för femte året i följd.

– I två och en halv period spelade vi bra. I andra perioden visade vi hur vi ska spela i den här serien. Även om det blev stora siffror tycker jag ändå att det var lite jämnare än så. Målen svänger det mentala läget snabbt, säger Tapparas tränare Jussi Tapola till Nelonen Pro.

– HIFK startade starkt, men efter ledningsmålet vände det och vi dominerade fram till de tio sista minuterna. Vi borde inte lyfta foten från gaspedalen, men så blir det ofta, säger Veli-Matti Savinainen till Yle.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport