Hoppa till huvudinnehåll

Polisen bekräftar: En person gripen misstänkt för inblandning i attentatet

Polisen undersöker attentatsplatsen i centrala Stockholm den 7 april 2017.
Polisen undersöker attentatsplatsen i centrala Stockholm den 7 april 2017. Polisen undersöker attentatsplatsen i centrala Stockholm den 7 april 2017. Bild: Lehtikuva Attentatet i Stockholm 2017,Stockholm,Sverige,polisundersökning,terrorattacker

En person har gripits misstänkt för inblandning i attentatet i Stockholm på fredagseftermiddagen, rapporterar Aftonbladet. Polisen bekräftar att en person är gripen, och samtidigt att fyra personer har dött och 12 är skadade.

- Vi bekräftar. En person är gripen för någon form av inblandning i det hela, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen, vid 21.30 finsk tid, till Aftonbladet.

Aftobladet hade tidigare fått uppgifter från flera källor om att en man hade gripits i Märsta, norr om centrala Stockholm, och att den mannen sagt att han är skyldig till attentatet i Stockholm.

Enligt källuppgifterna ska mannen ha passat in på signalement som tidigare under kvällen gått ut från polisen.

Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström kan ändå inte bekräfta om den gripna är samma person som figurerar på de bilder som polisen offentliggjorde under ett presstillfälle tidigare på kvällen.

Polisen bekräftar antalet döda

Samtidigt bekräftar polisen att fyra personer har dött och 12 personer är skadade.

Chefläkare på Stockholms läns landsting Johan Bratt har å sin sida bekräftat att 15 personer, barn och buxna, vårdas på sjukhus i länet. Nio av dem är allvarligt skadade.

Bratt bekräftade också att en person har dött på sjukhus.

En kapad lastbil körde på människor i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen, varefter den körde in i Åhléns entré.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt terrorbrott. En ny presskonferens hålls klockan 22 finsk tid.

Källor: Aftobladet, Sveriges Radio.