Hoppa till huvudinnehåll

Syriens president: USA:s agerande var dumdristigt

Bashar al-Assad 1 oktober 2015.
Arkivbild på Bashar al-Assad. Bashar al-Assad 1 oktober 2015. Bild: EPA/SANA / HANDOUT syriens president

Bashar al-Assad kritiserar USA i hårda ordalag, men han lovar samtidigt att Syrien ska ta hårdare tag i kampen mot terrorism.

Syriens president Bashar al-Assad fördömer USA:s attack mot en syrisk flygbas i Homs. Han beskriver handlingen som dumdristig och oansvarsfull. Han säger också att attacken var förhastad.

Enligt Assad är det en falsk propagandakampanj som har lett till att USA fattade beslutet att gå till attack. Med det här syftar Assad på uppgifterna om att den syriska regeringen står bakom giftgasattacken för några dagar sedan.

Regeringen har förnekat att man har varit inblandad i händelsen med giftagasen, men de flesta västländer beskyller Assads regering för attacken.

Assad säger att USA:s agerande kommer att leda till förändringar i Syrien. Enligt ett uttalande från presidenten är den syriska regeringen alltmer fast besluten om att besegra terroristerna i landet, och regeringen kommer att öka takten i den kampen.

Källor: AP, Reuters

 • I jakten på århundradets finlandssvensk - så här togs de 22 namnen fram!

  Så här resonerade juryn som valde ut 22 kandidater.

  En fyrahövdad jury har valt ut tjugotvå framstående finlandssvenskar som varit verksamma under vår hundraåriga självständighet. Vinnaren röstas fram av allmänheten och koras på Svenska dagens huvudfest på Svenska Teatern i Helsingfors den sjätte november.

 • Rösta fram århundradets finlandssvensk!

  Vem är den främsta finlandssvensken?

  Vem är den främsta finlandsvensken under de hundra år som Finland varit självständigt? Nu har du chansen att vara med och rösta fram århundradets finlandssvensk bland de utvalda tjugotvå kandidaterna.

 • Åbo Akademi leder miljonprojekt kring solceller

  Målet är att utveckla billiga och hållbara solceller

  Jane och Aatos Erkkos stiftelse har beviljat 997 000 euro till ett finländskt konsortium för forskning och utveckling av framtidens perovskitsolceller.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes