Hoppa till huvudinnehåll

Tuff derbymatch väntar VPS

VPS vann i sin sista match på Karlsplan.
På lördag möter VPS SJK från Seinäjoki på hemmaplan i Vasa. VPS vann i sin sista match på Karlsplan. Bild: 2016 Samppa Toivonen, Samppa's Photography vps,Vaasan Palloseura

På lördag blir det fotbollsderby i Vasa då VPS möter SJK från Seinäjoki. Efter VPS brakförlust mot HJK tidigare i veckan har VPS nu möjlighet till revansch säger tränare Petri Vuorinen.

- Jag hoppas att matchen mot HJK var en wake up call för oss. Det finns faktiskt bra lag i Finland, vi ska inte tro för mycket om oss själva. Man ska ha höga målsättningar och tro på sig själv men man måste jobba hårt och det har vi fattat efter den matchen. Det räcker inte att gå ut på plan och vänta att allt ska ske automatiskt.

Petri Vuorinen, tränare för VPS.
Petri Vuorinen Petri Vuorinen, tränare för VPS. Bild: Yle/Joni Kyheröinen Petri Vuorinen,Vaasan Palloseura,vps

Matchen tidigare i veckan mellan VPS och HJK slutade 5-0 till fördel för HJK. Nu har man varit förbannad och besviken och nu gäller det att gå vidare säger Vuorinen.

- Det är idrott och det är känslor och då ska man säga att man är förbannad. Då man börjar jobba i vardagen måste man gå igenom vad man ska göra bättre och hjälpa varandra och hitta lösningar. Det försökte vi gå igenom i går och går igenom i dag.

Tuff derbymatch

Enligt Vuorinen måste man på lördag framför allt titta på de rätta sakerna då man har bollen. Man ska gå igenom de mönster och modeller som man har för hur man ska öppna spelet. Försvarsspelet ska också bli kompaktare och timingen måste bli bättre.

- Det är viktigt att ha sådana regler för att hitta tryggheten i vårt spel.

Vuorinen säger att SJK:s styrka framförallt tack vare en stor spelarbudget är bra spelare. Det har möjliggjort många spelare utifrån. Laget har också en ny tränare, Sixten Boström.

- Det blir tufft redan på grund av att det är en derbymatch.

Medalj i slutändan

När det gäller hela säsongen är Vuorinen hoppfull för VPS del. I fjol landade laget på en fjärde plats efter SJK som blev trea. Vann gjorde IFK Mariehamn och HJK blev tvåa.

- Det går bra. Vi har tränat bra i vinter. En svaghet är att vi har haft en ganska liten trupp i år. Men styrkorna är att vi har spelat ihop som lag länge och vi känner varandra. Trots att det går dåligt någon match så hänger vi inte läpp. Styrkan är också vårt spel från i fjol, vi borde vara trygga med det.

Var tror du att ni landar placeringsmässigt då säsongen är över?

- På medaljplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten