Hoppa till huvudinnehåll

Aftonbladet: Erkännande av den misstänkte i Stockholm - jag körde på otrogna

En polisbil täckt med blommor efter terrorattacken i Stockholm
Människor fortsatte att lämna blommor på söndag efter terrorattacken i fredags. En polisbil täckt med blommor efter terrorattacken i Stockholm Bild: AFP / Lehtikuva polisfordon,Stockholm,Sverige,terrorattacker

Tidningen Aftonbladet i Sverige skriver att den 39-årige mannen som har gripits misstänkt för terrordådet i Stockholm i fredags har erkänt. Enligt tidningens källor har han sagt att han körde på otrogna.

Fyra människor dog då han körde på människor på Drottninggatan i en lastbil som han hade kapat.

Timmarna efter dådet ska den misstänkte ha gått in på en mack i Märsta där vittnen säger att han uppträdde konstigt. Han ska ha haft synliga skador och sagt att "det var jag som gjorde det".

Enligt Aftonbladets källor har skadorna uppstått vid branden i lastbilens styrhytt, efter att bilen styrdes in i varuhuset Åhléns.

Efter att den misstänkte greps har han fortsatt att ta på sig dådet, Mannen ska ha sagt att han "bombar Sverige för att vi bombar hans land". I förhör ska han ha sagt att han är muslim och tillhör terrororganisationen IS.

Ordern om attentatet i Stockholm ska ha kommit direkt från terrorgruppen i Syrien. Enligt Aftonbladets uppgifter ska 39-åringen ha sagt att bombningarna i Syrien måste upphöra.