Hoppa till huvudinnehåll

Byggnadstillsynen i Sjundeå får ny chef och ska bli bättre

Sommarstugsbygge
Byggnadstillsynen i Sjundeå får ny ansvarsfördelning. Sommarstugsbygge Bild: Yle/Linus Hoffman sommarstugsbygge

Sjundeå får en byggnadstillsynschef i stället för en byggnadsinspektör. Politikerna vill också att kundbetjäningen inom byggnadstillsynen förbättras ordentligt.

Sjundeå har två byggnadsinspektörer och den ena tjänsten blir nu en byggnadstillsynschef. Det var i somras som kommunen konstaterade att det finns ett behov att dela upp ansvar och uppgifter mellan byggnadsinspektörerna.

Kommunstyrelsen har beslutat att byggnadstillsynschefen bland annat bereder och föredrar ärenden. Dessutom ska byggnadstillsynschefen avgöra tillståndsärenden som hänförs till byggande och gör granskningar med byggnadsinspektören.

Kommunstyrelsen konstaterade på sitt senaste möte att kundbetjäningen inom byggnadstillsynen måste förbättras märkbart.

Nuläget inom byggnadstillsynens tjänster och verksamhet ska presenteras för styrelsen på nästa möte. Då ska det också finnas en plan på hur kvaliteten på byggnadstillsynens kundbetjäning ska förbättras.

Läs också