Hoppa till huvudinnehåll

Helsingforsgröna taggade för spännande kväll när rösträkningen framskrider

Glada människor applåderar på De grönas valvaka i Helsingfors.
Glada människor applåderar på De grönas valvaka i Helsingfors. Bild: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Kommunalvalet 2017,de gröna

De gröna i Helsingfors gläds åt rekordhöga siffror när de första resultaten för förhandsrösterna har kommit. I skrivande stund ser det ut som om Samlingspartiet kniper platsen som största parti, men ännu har man inte gett upp på valvakan på Tavastia. En lång och spännande kväll lovas åt de närvarande.

Anni Sinnemäki, partiets borgmästarkandidat, har som väntat fått den största personliga röstmängden.

För närvarande är de andra invalda Emma Kari, Oznan Yanar, Maria Ohisalo, Osmo Soinivaara, Mari Holopainen, Otso Kivekäs, Alviina Alametsä, Tuuli Kousa, Reetta Vanhanen, Leo Stranius, Kaisa Hernberg, Fatim Diarra, Jasmin Hamid, Kati Juva, Atte Harjanne, Sanna Vesikansa, Satu Silvo och Amanda Pasanen.

Över hälften av de invalda Gröna är nya i fullmäktige.

Artikeln har uppdaterats kl. 21:04, listan på de invalda har justerats enligt den senaste informationen. Rösträkningen pågår fortfarande.

Läs också