Hoppa till huvudinnehåll

SFP tappar ett mandat i S:t Karins - alla röster är räknade

Åsa Gustafsson
Åsa Gustafsson fick 352 personliga röster i S:t Karins. Åsa Gustafsson Bild: Yle/Nina Bergman åsa gustafsson

SFP tappar ett mandat och får in endast en ledamot i nya fullmäktige i S:t Karins. Samlingspartiet tappar också ett mandat men behåller positionen som största partiet i stadsfullmäktige.

SFP fick 3,7 procent av rösterna, det är en liten ökning jämfört med valet för fyra år sedan men trots det tappar partiet ett mandat. Åsa Gustafsson blir därmed partiets enda representant i fullmäktige med 352 personliga röster.

Samlingspartiet fick sammanlagt 28,6 procent av rösterna och backar därmed med 2,7 procentenheter från valet 2012. Det betyder att partiet tappar ett mandat och får nu in 15 ledamöter i fullmäktige.

Grafik över mandatfördelningen i S:t Karins, kommunalvalet 2017.
Grafik över mandatfördelningen i S:t Karins, kommunalvalet 2017. Bild: Yle S:t Karins,Kommunalvalet 2017

SDP behåller sina 12 ledamöter i fullmäktige och sin position som näst största partiet.

Däremot går De gröna starkt framåt, partiet fick 18,3 procent av rösterna och det är en ökning med 7,1 procentenheter från valet 2012. Det betyder att De gröna får in nio ledamöter i fullmäktige jämfört med dagens sex.

Sannfinländarnas Janne Aso är röstmagnet i S:t Karins med 662 personliga röster. Det hjälpte ändå inte partiet som tappar ett mandat i fullmäktige. Partiet fick 9,3 procent av rösterna och det innebär fem platser i fullmäktige.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland